Pamatykite: prie Seimo - LGBTQ+ palaikytojų protestas sulaukė ir Gražulio dėmesio, jis pavadintas naudingiausiu LGBTQ+ nariu Lietuvoje

Vilniuje nuo 10 valandos laiką leidę Nepriklausomybės aikštėje, LGBTQ+ bendruomenę palaikantis jaunimas stebėjo partnerystės įstatymo pateikimo svarstymą. Balsavimo rezultatai nuvylė - įstatymo tolesniam svarstymui nepritarta, jis grąžintas tobulinimui. „Visi labai pikti, lieja savo emocijas Seimo posėdžių salėje, daugelis parlamentarų susidūrė su nežinomybe, ar jų rinkėjai juos mylės, jeigu balsuos už šį įstatymą", - sakė viena iš šio mitingo dalyvių Ona Stasiulevičiūtė.

Antradienį prie Seimo vyksta mitingas | Jarmo.net koliažas


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Ji pasakojo, kad šalia Seimo prie jaunuolių kompanijos pasirodė ir Petras Gražulis, atkreipęs dėmesį į ryškią mitinguotojų minią. 

„Sakė, kad LGBTQ+ asmenų tik tiek, kiek atėjo Nepriklausomybės aikštėje, tai mums to partnerystės įstatymo nereikia. Mes jam atsakėme, kad jį mylime, paklausėme, kada galutinai išlys iš spintos ir pasiūlėme emocinę paramą. Jis pašūkavo ir nuėjo", - kalbėjo mergina.

 


O. Stasiulevičiūtė teigė, kad partnerystės įstatymo pateikimui bei tolesniam svarstymui Seime greičiausiai nepritarta dėl to, nes parlamentarai nežino, kaip į jų sprendimus reaguos rinkėjai, o visuomenė šiuo metu kaip niekada įaudrinta.

„Pyktį girdėjome ir posėdžio metu", - sakė LGBTQ+ aktyvistė. 

Kalbėdama apie homofobiško Seimo nario pasirodymą šalia LGBTQ+ mitinguotojų, O. Stasiulevičiūtė svarstė, kad greičiausiai P. Gražulį traukia LGBTQ+ asmenys, nes galbūt jis slapta šaukiasi pagalbos. 


Naujesnė Senesni