Seimo sprendimą dėl partnerystės įstatymo įvertino Juškaitė: tai gėdinga akimirka Lietuvos istorijoje

Lietuvos žmogaus teisių centro atstovė Jūratė Juškaitė antradienį Vilniuje Nepriklausomybės aikštėje įvertino Seimo balsavimą dėl partnerystės įstatymo, kai parlamentas grąžino jį tobulinti, bet nepritarė jo pateikimui.

Jūratė Juškaitė | Jarmo.net koliažas


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


J. Juškaitė akcentavo, kad „tai yra gėdingas momentas Lietuvos Respublikos istorijoje". 

„Norisi išreikšti ir pasakyti, kaip aš esu nusivylusi šita valstybe. Kaip aš esu nusivylusi tais žmonėmis, kurie balsavo prieš, kurie balsavo už tai, kad jūs neturėtumėte orios arba bent kažkiek oresnės padėties šioje visuomenėje. Mes vis dar esame atstumtieji", - kalbėjo Žmogaus teisių centro atstovė.

Anot jos, Seimo nariams metas suvokti, kad reikia ginti visų žmonių teises. Ji atkreipė dėmesį į tai, kad Seimas prieš svarstydamas partnerystės įstatymą priėmė rezoliuciją, kuria įsipareigojo ginti žmogaus teises reaguodamas į tai, kad virš Baltarusijos buvo užgrobtas orlaivis, o Minske išlaipintas ir šiuo metu galimai kankinamas jaunas 26-erių metų žurnalistas. 

„Tai dvigubi standartai. Tai nėra žmogaus teisių užtikrinimas", - konstatavo žmogaus teisių ekspertė.

J. Juškaitė teigė, kad nors ši akimirka liūdna, tačiau žmogaus teisės nebus pamirštos. Ji ragino toliau už jas kovoti.

Tuo metu LGBTQ+ aktyvistas Jokūbas Tvaska kėlė klausimą, ką reikėtų daryti, kad galiausiai įstatymas būtų priimtas. Vaikinas aiškino, kad svarbu nesustoti kovojus. Matomumas - vienas didžiausių ginklų. Anot jo, žmogaus teisių balsas yra girdimas ir matomas net jeigu kai kurie to nenori. „Tai kreipia politiką visame pasaulyje", - sakė J. Tvaska. 

Kreipdamasis į Nepriklausomybės aikštėje esančius mitinguotojus, vaikinas sakė, kad jų buvimas jau turi reikšmės ir įtakos politiniams procesams. Anot J. Tvaskos, tai kur kas geriau nei slėptis. 

„Tu turi ateiti ir būti tenai, nes tai rodo, kad egzistuoji, o jeigu egzistuoji, tavo teisės negali būti paneigiamos", - sakė jis.

Tiesioginę mitingo transliaciją stebėkite žemiau: 


Naujesnė Senesni