Translytė politikė Amerikoje įžiebė audrą: priešinasi lygybei

Buvusi olimpietė, viena žinomiausių translyčių moterų Jungtinėse Valstijose Caitlyn Jenner kandidatuoja į Kalifornijos valstijos gubernatorės postą, tačiau po pastarojo pasisakymo respublikonų partijai priklausanti kandidatė neteko LGBTQ+ bendruomenės palaikymo.

Caitlyn Jenner | Shutterstock nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Šios savaitės pradžioje apie savo kampanijos pradžią paskelbusi C. Jenner pareiškė nemananti, kad translytės merginos turėtų sportuoti mokyklose.

Kadenciją baigusio Amerikos prezidento Donaldo Trumpo rėmėja TMZ žurnalistui aiškino, kad „tai yra sąžiningumo klausimas".

C. Jenner teigė, kad jeigu žmogus save identifikuoja kaip moteriškos lyties, nors esą yra vyras, tai nereiškia, kad jis turi teisę varžytis su kitomis moterimis sporto varžybose. „Tai tiesiog nėra teisinga. Ir mes turime saugoti mergaičių sportą savo mokyklose", - sakė ji.

Šiuo metu nemažai valstijų svarsto uždrausti galimybę sportuoti mokyklose translytėms merginoms. Žmogaus teisių aktyvistai teigia, kad tokie teisės aktai yra pavojingi ir diskriminaciniai.

Tarptautinio olimpinio komiteto chartijos 4 punkte pažymima: „Sportas yra žmogaus teisė“.

Nors teigiama, kad translytės moterys, gimusios vyrų kūnuose, gali turėti fiziologinių pranašumų, tačiau ekspertai atkreipia dėmesį, jog translytės moterys vartoja estrogeną - moterišką hormoną, sukeliantį radikalius fiziologinius pokyčius.

Parengta pagal BBC ir lgbtqnation.com

Naujesnė Senesni