Vaida Baranovė. Apie LSDP ir Partnerystę

Gėda. Nors sukišk galvą į smėlį kaip strutis. Bet net ir po smėliu būsi narys partijos, kurios 5 frakcijos nariai dėjo skersuosius ant žmogaus teisių.

Vaida Baranovė | Zano Straksnio nuotr. 

Vaida Baranovė

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narė


Skaudu. Kai stoji į bet kokią organizaciją, tikiesi, kad ji tau bus saugi užuovėja nuo pasaulio, kuriam tavo požiūris neretai atrodo svetimas, nereikalingas ir nesuprantamas. 

Toje organizacijoje nori jaustis kaip namie. BENT JOJE nori nekovoti dėl dalykų, kurie jai turėtų būti savaime suprantami. Aiškinti socialdemokratais save laikantiems (iliuziškai, be abejonės) asmenims, kad reikalinga vienos lyties asmenų partnerystė, yra nesuvokiama. 

Manau, atėjus į „Greenpeace“ nereiktų aiškinti žmonėms, kodėl svarbu nesuinvestuoti 15 milijonų eurų į iškastinį kurą. Tiesiog nelogiška, apgailėtina ir skaudu.

Diskusijos? Apsivemsiu nuo dar vienos diskusijos. Žmogaus teisės nėra kažkas, apie ką reiktų dar „biškiuką" padiskutuot iki apsivėmimo. Žmogaus teisės yra kažkas, kas žmonėms PRIKLAUSO. Be diskusijų. Ir čia net ne vertybinis klausimas ir nesvarbu, ką tavo močiutė mano. Čia teisinis klausimas. 

Ir tiek ilgai jo neišspręst yra koktu.

4 vienmandatininkai ir sąrašo legionierė, Laisvos visuomenės instituto bendražygė, prabalsavo prieš programinę nuostatą. Prieš nuostatą iš programos, kurios vėliavą nešė, kai buvo išrinkti. Gal jei norėjote įgyvendint 50 proc. programos, reikėjo atsiskaičiuoti 50 proc. balsų? 

Aišku, nebaisiai ten buvo daug nuo ko skaičiuoti. Visi 4 vienmandatininkai daugiamandatėje surinko mažiau balsų negu netgi aš. 

Nenoriu girtis, bet yra kaip yra. Jei kas siūlys atsisakyt vienmandačių - aš visom keturiomis už. Pernelyg tiesus iš jų kelias į rimtų dėdžių ir tetų kambarius, kur akivaizdžiai dar ne laikas - sistema be „update'o" (lt. patobulinimo, - jarmo.net.)

Turbūt tiek. „We keep on keeping on" (lt. mes laikomės, - jarmo.net). Neišeisiu iš LSDP. Esu kairioji, tikiu kairiosiomis vertybėm, netikiu naujos kairiosios partijos/komiteto galimybėmis, nematau tam nei finansų nei lyderių. 

Tik pereisiu iš Vilniaus skyriaus į Vilniaus raj. skyrių. 

Pirmajame yra gerokai per daug didžiausio Turkijos miesto pavadinimą turinčio dokumento nemėgstančių asmenų.



Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni