Velso vyskupai pritaria vyriausybės planui uždrausti „konversijos terapijas“

Velso anglikonų bažnyčios vyskupų taryba paskelbė pareiškimą, kuriuo parėmė Jungtinės Karalystės vyriausybės planus uždrausti homoseksualių žmonių „konversijos terapiją“ karalystėje.

„Konversijos terapijos" - tai mėginimas keisti orientaciją ar lytinę tapatybę. Tokia terapija sukelia žalą | Asociatyvi Nik Shuliahin/Unsplash nuotr.


Valdas Gabrys, jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Pareiškimą vyskupai paskelbė atsiliepdami į karalienės Elžbietos II gegužės 11 d. kalbą, kurioje ji pranešė, kad teisės akto, draudžiančio tokias „terapijas“, projektas artimiausi metu bus perduotas parlamentui.

Pasak pareiškimo, Velso vyskupai sveikina Karalienės kalboje paskelbtą informaciją, kad Jungtinės Karalystės vyriausybė uždraus gėjų „konversijos terapiją“: „Esame įsitikinę, kad žmogaus seksualumas yra Dievo dovana, kurią reikia branginti ir gerbti. Tai yra neatskiriama nuo to, kas mes esame ir kartu yra didžios Dievo kūrinijos įvairovės išraiška. Tie, kurie verčia manyti, jog ne heteroseksualūs asmenys yra iš prigimties „neteisingi“ ar nuodėmingi arba kurie verčia žmones bandyti pakeisti savo seksualumą, klysta“, – sakoma pareiškime. 

Vyskupai taip pat pabrėžia, kad tokios „terapijos“ yra žeidžiančios ir traumuojančios.
Naujesnė Senesni