Dėl homofobų mitingo pradėta administracinė teisena - ne dėl konkrečių asmenų

Trečiadienį Vilniaus policija portalą jarmo.net informavo, kad pareigūnai administracinę teiseną dėl prie Seimo vykstančios homofobų akcijos, kurioje pastebėti reikalavimų nesilaikantys dalyviai, pradėjo ne prieš konkrečius asmenis.

Prie Seimo - homofobų mitingas | Lietuvos policijos/Facebook nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


„Administracinė teisena pradėta ne prieš konkrečius asmenis, o dėl galimų Susirinkimų įstatymo pažeidimų. Bus vertinama, kas ir kokius pažeidimus padarė", - komentavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja. 

Nors Vilniaus miesto savivaldybė „tradicijų" gynėjams leidimo mitingui neišdavė, jie vis tiek susirinko, tiesa, pareigūnai perspėjo, kad žmonės turi išsiskirstyti į grupes po 15 asmenų, kitaip bus galima teigti, jog vyksta nesankcionuotas protestas. Dieną mitingas nebuvo nutrauktas, tačiau, kaip skelbiama policijos pranešime, vakare konstatuota, kad reikalavimų nesilaikoma. 

„Vilniaus policija, įvertinusi dienos metu surinktą medžiagą, pradėjo administracinę teiseną dėl galimų LR Susirinkimų įstatymo pažeidimų prie Seimo.

Administracinių nusižengimų kodekso 494 str. už tokius veiksmus numato baudą nuo 140 iki 600 eurų.

Teisena pradėta dėl to, kad susirinkusieji nesilaikė susirinkimų įstatyme numatytų reikalavimų, kurie numato, kad didesnei nei 15 asmenų grupei turi būti išduotas savivaldybės leidimas", - rašoma Lietuvos policijos pranešime.

Jarmo.net primena, kad antradienį prie Seimo susirinkę protestuotojai reikalauja priešintis LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumui, tai yra prieštarauja Partnerystės įstatymui, kuris po nesėkmingo teikimo buvo grąžintas tobulinti. Šiame įstatyme numatoma galimybė tos pačios lyties asmenims įteisinti savo santykius.
Naujesnė Senesni