Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen - apie homofobus protestuotojus prie Seimo: jų elgesys nedaro jiems garbės

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė Nielsen trečiadienį pakomentavo prie Seimo nuo antradienio vykstantį piketą, kuriame keliami reikalavimai nušalinti kai kuriuos politikus, Vyriausybės narius, užkirsti kelią Partnerystės įstatymui, kuris po nesėkmingo teikimo buvo grąžintas tobulinti.

V. Čmilytė-Nielsen | Seimo kanceliarijos/O. Posaškovos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Šiandien duodama interviu radijuje dar kartą pakartojau, kad prie Seimo susirinkę mitinguotojai turi teisę išreikšti savo nuomonę, tačiau negalima ignoruoti įstatymų ar atvirai pažeidinėti nustatytos tvarkos, kurios turi laikytis visi", - savo pareiškime, paskelbtame trečiadienį, dėstė V. Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, visi turi teisę išsakyti savo nuomonę, dėstyti reikalavimus politikams, protestuoti. „Tai vienas esminių liberalios demokratijos principų, jį reikia gerbti. Todėl, manau, Vilniaus savivaldybė be reikalo sukėlė aistras", - taip politikė komentavo Vilniaus miesto savivaldybės sprendimą neleisti mitinguoti homofobiškai nusiteikusiems asmenims prie parlamento.

Tačiau, anot V. Čmilytės-Nielsen, protestuotojų elgesys yra nedarantis garbės.

„Tai, ką daro šeimų gynėjais prisistatantys mitinguotojai, nedaro jiems garbės. Sulaukiau klausimo, ar išeisiu pakalbėti. Savo poziciją dėl reikalavimų jau išsakiau po renginio Vingio parke. Ji nepasikeitė.

Karšti, skuboti vertinimai STT reido Seime taip pat kelia bereikalingas aistras. Įstatymus turime gerbti visi - tiek politikai, tiek pareigūnai. Daryti išvadas apie pareigūnų veiksmus, kol atliekamas tyrimas, yra nepriimtina. Antra vertus, paskęstant detalėse išleidžiamas iš akių pagrindinis tyrimo tikslas - nustatyti tiesą", - sakė ji apie protestuotojų pasipiktinimą dėl Seime atliktos STT pareigūnų kratos „darbiečio" Mindaugo Puidoko, kurio padėjėjas įtariamas siūlęs kyšį Matui Maldeikiui, kabinete.

„Turime savo darbotvarkę, jos privalome laikytis neįsiveldami į betikslius tarpusavio pasiaiškinimus, nepasiduodami išorės provokacijoms, silpninančiomis mūsų valstybę", - pridūrė V. Čmilytė-Nielsen.
Naujesnė Senesni