V. Orbanui - mazgote per veidą: vietoje politiko užsakyto teksto dienraštyje - puslapis LGBTQ+ teisių paramai

Belgijos dienraštis „De Stadaard“ atsisakė publikuoti Vengrijos Ministro Pirmininko Viktoro Orbano užsakytą antieuropinę propagandą ir vietoje jos visą puslapį paskyrė LGBTQ+ teisių paramai. 

V. Orbanas | Jarmo.net koliažas (European People's Party ir AbsolutVision/Unsplash nuotr.)

Valdas Gabrys, jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Reaguodamas į priimtą prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptą įstatymą, dienraštis publikavo pagal Vengrijos vėliavos spalvas modifikuotą vaivorykštės vėliavą su užrašais „Jokia vyriausybė negali nurodinėti, kaip kalbėti apie meilę“ ir „Įstatymais negalima skirti meilės nuo meilės“.

Dienraščio vyriausiasis redaktorius Karelas Verhovenas (Karel Verhoeven) rašė, kad būtų „ciniška“ parduoti „informacinį plotą“ Vyriausybės, suvaržiusios žodžio laisvę, lyderiui. 

„Vengrijos parlamento priimtas įstatymas parodo šį cinizmą, drausdamas informaciją jaunimui apie homoseksualumą, taip pat ribodamas homoseksualumo ir transeksualumo raišką viešoje erdvėje“, - įsitikinęs jis. 

Pasak K. Verhoveno, tai yra žmogaus teisių pažeidimas ir reikia „pasipriešinti“ įstatymui, siekiančiam nustatyti, kokia „meilė yra teisėta“ ir kaip galima „kalbėti apie meilę“.

Panašiai pasielgė ir kitas belgų dienraštis „La Libre“, savo puslapiuose įdėjęs žinutę, kad skaitytojas leidinyje neras V. Orbano propagandos.

Vis dėlto kai kurie Europos dienraščiai, pavyzdžiui, Ispanijos ABC neatsispyrė pagundai ir pardavė reklaminį plotą V. Orbano propagandai, dėl ko buvo smarkiai kritikuojami kolegų ir skaitytojų.

Parengta pagal standaard.be ir kt.

Naujesnė Senesni