Nerišliai kalbėjęs politikas ir vėl keliaus pas etikos sargus: užsipuolęs LGBTQ+ bendruomenę, nusitaikė ir į žydus

Seimo narys Valdemaras Valkiūnas korupcijos byloje teisiamo parlamentaro Petro Gražulio organizuotoje spaudos konferencijoje pareiškė, kad LGBTQ+ bendruomenė yra „teroristinė", o ją remia žydų kilmės verslininkas Džordžas Sorošas. Anot Lietuvos žmogaus teisių centro atstovės Jūratės Juškaitės, tokiais pasisakymais politikas parodo savo istorinį neraštingumą.

V. Valkiūnas | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


Tai - ne pirmas kartas, kai Seimo narys nemaloniai nustebina savo neišprusimu žmogaus teisių klausimais. Iš parlamento tribūnos V. Valkiūnas yra rėžęs, kad „Darbas Seime yra ne lesbi šou ir homoseksualų pageidavimų koncerto tenkinimas“. Komentaruose socialiniuose tinkluose jis vartojo LGBTQ+ asmenis įžeidžiantį žodį „pideralizacija", o prastos reputacijos dienraščiui „Vakaro žinios" yra sakęs, kad LGBTQ+ bendruomenė griauna civilizaciją. 

J. Juškaitė naujienų portalui alfa.lt teigė, kad galima kelti klausimą, ar V. Valkiūnas suvokia, ką reiškia akronimas LGBT. Anot jos, šios bendruomenės palyginimas su teroristine organizacija neturi jokio pagrindo ir primena viduramžių nuostatas, kad šėtonas veikia per raundonplaukius ar kairiarankius. 

Dėl pirmadienį P. Gražulio spaudos konferencijoje skambėjusių V. Valkiūno pasisakymų, nukreiptų į žydų kilmės asmenis ir LGBTQ+ bendruomenę, 30 Seimo narių kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją ragindami ją įvertinti politiko pareiškimus. 

Seimo „Youtube" paskyroje paskelbtame vaizdo įraše matyti, kad politikas mėgino kalbėti apie D. Sorošą, ištvirkimus, tiesa, sklandžiai dėstyti mintis sekėsi sunkiai.

„Jūs minėjote, kad (aa) šeimas, palaiko tą sistemą, kuri yra šeimos, 75 procentai, tai jeigu žiūrėti 10 metų atgal, tai aš manau buvo daug didesnis procentas, reiškia, to (ėėė) palaido gyvenimo ir ištvirkimo (ėėė) fanų ir kaip sakant norėtojų tų didėja tas, tas procentas kaip minėjote ir Sorošo, Džordžo Sorošo, (eh) tikroji pavardė Švarcas, (ėėė) kaip žydas, kuris propaguoja, padeda, per Atviros visuomenės fondus (ėėė) finansuoja galimai teroristinę organizaciją kaip LGBT, yra nuomonė tokia ir ši organizacija yra (ėėė) vedančioji jėga, (ėėė) kaip čia, tokiuose ekstremistiniuose siekiuose, kad tas procentas ir šeimų, kad sumažėtų", - savo išskirtinai nesklandžią nuomonę spaudos konferencijoje mėgino dėstyti V. Valkiūnas.

Pasak J. Juškaitės, V. Valkiūno pasisakymas pirmadienio spaudos konferencijoje rodo, kad politikas ieško pateisinimų Holokaustui, kuris įvyko ir Lietuvoje. Tokiu būdu Seimo narys demonstruoja pavojingą istorinį neraštingumą, kadangi jis pakartojo ne kartą istorikų paneigtas frazes, kad žydai patys kalti dėl juos ištikusios tragedijos. J. Juškaitės teigimu, V. Valkiūnas mėgina pateisinti neapykantą.


Kovo 3-ąją Seimo Etikos ir procedūrų komisija priėmė sprendimą dėl V. Valkiūno komentarų apie „pideralizaciją". Tąkart iš Seimo narių sudaryta komisija nusprendė, kad politikas etikos nepažeidė.
Naujesnė Senesni