Seimo etikos sargai: žodį „pideralizacija" pavartojęs V. Valkiūnas etikos nepažeidė

Seimo nario Valdemaro Valkiūno komentarai „Facebook" paskyroje, kai jis rašė apie „pideralizaciją“, nepažeidė etikos - taip trečiadienį nusprendė Seimo Etikos ir procedūrų komisija, svarsčiusi, ar politiko pasisakymai neprasilenkė su Valstybės politikų elgesio kodekse nustatytu pagarbos žmogui ir valstybei principu.

Valdemaras Valkiūnas | Stop kadras


Buvęs Biržų rajono meras, Seimo narys savo paskyroje po vieno įrašo komentarų sekcijoje praėjusių metų lapkričio 20 dieną rašė: „Kovojame prieš Lietuvos pideralizaciją", „pideralizacija nepraeis, nesvajokite", „Galime ir ilgiau padiskutuoti apie Lietuvos pideralizaciją".

Etikos ir procedūrų komisiją pasiekusiame rašte buvo nurodyta, kad yra akivaizdu, jog tokie pasisakymai nukreipti prieš LGBTQ+ asmenų grupę, yra įžeidūs, nepagarbūs.

V. Valkiūnas buvo kaltinamas tuo, kad pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą pagarbą žmogui ir valstybei, padorumą, pavyzdingumą.

Tiesa, nors teigė nieko blogo nepadaręs, komentarus vėliau politikas ištrynė

Šis Seimo narys apie LGBTQ+ asmenų grupę užgauliai yra pasisakęs ir anksčiau. Kalbėdamas iš tribūnos, V. Valkiūnas rėžė: „Darbas Seime yra ne lesbi šou ir homoseksualų pageidavimų koncerto tenkinimas“. 

Komentuodamas situaciją portalui lrt.lt, jis LGBTQ+ asmenų grupę pavadino nusikaltėliais ir tikino ginantis vaikus. 

Naujesnė Senesni