Homofobiškų šalių premjerai to nesitikėjo - demonstrantai juos pasitiko vaivorykštės vėliavomis: „Tikiuosi, jie mėgavosi vaizdu"

Praėjusią savaitę Slovėnijoje įvyko Lenkijos ir Vengrijos premjerų vizitas. LGBTQ+ teisių aktyvistai politikus pasitiko vaivorykštės vėliavomis.
 
Slovėnijoje įvyko mitingas | Twitter.com/RemyBonny nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Lenkija ir Vengrija itin kritikuojamos dėl prastėjančios LGBTQ+ teisių padėties - neheteroseksualūs asmenys susiduria su cenzūra, persekiojimu, pažeidžiama teisė į susirinkimus, įsivaikinimą. Tuo metu šių šalių valdžios atkerta, kad esą yra siekiama apginti šeimos vertybes, tiesa, kaip neapykanta dera su vertybėmis, jie neatskleidžia. 

Beje, Vengrijoje birželio mėnesį buvo priimtas kovos su pedofilija įstatymas, kuriame pabrėžiama, kad informacija apie LGBTQ+ yra neleistina teikti jaunesniems nei 18-kos metų asmenims. Tokį įstatymą sukritikavo Europos Komisija, nemažai ES šalių.

Nevyriausybinės organizacijos „Forbidden Colors“ vykdantysis direktorius Remy Bonny penktadienį (liepos 9 d.) „Twitter“ paskyroje pasidalijo drąsios demonstracijos Slovėnijoje vaizdais. Vykstant Lenkijos ir Vengrijos premjerų vizitui šalia pastato, kuriame jie lankėsi, buvo išskleistos vaivorykštės vėliavos.

Pasidalintuose kadruose matyti LGBTQ+ pasididžiavimo vėliavos, supintos ant tvoros ties pagrindiniu įėjimu į pastatą.

Šis LGBTQ+ teisių aktyvistų protestas sukėlė nemažai reakcijų socialiniuose tinkluose. Vienas vartotojų apie Slovėnijoje besilankiusius premjerus rašė: „Tikiuosi, jie mėgavosi vaizdu". 

Demonstracija įvyko po to, kai Slovėnija stojo į Vengrijos ir Lenkijos pusę nesutardama su kitomis ES šalimis dėl LGBTQ+ asmenų teisių. 

Slovėnijos ministras pirmininkas Janezas Janša žiniasklaidai komentavo, kad Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas turi teisę turėti savo įsitikinimus ir juos reikia gerbti, o vakarų šalių požiūris yra „greičiausias kelias į žlugimą". Tiesa, verta paminėti, kad bent pasaulinės tendencijos rodo, jog kur kas didesnė tikimybė patirti „žlugimą", t.y. ekonominį nuosmukį, emigraciją, demokratijos krizę, yra tose šalyse, kuriose nėra užtikrinamos visų žmonių teisės ir laisvės.


Naujesnė Senesni