Tarp laukiamiausių vasaros knygų - apie dviejų jaunuolių meilę ir aistrą

Ilgai laukta vasara įsibėgėja ir vis daugiau laiko praleidžiame paplūdimiuose, parkuose bei gamtoje. Nepamirškite į rankinę įsimesti ne tik apsaugos nuo saulės, bet ir geros knygos, rašoma elektroninio knygyno „Patogu pirkti" pranešime spaudai. Jame pristatomos laukiamiausios vasaros knygos. Tarp jų - ir apie meilę tarp dviejų jaunuolių.

Madeline Miller piešinys (aliceblakeart.tumblr.com)

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Madeline Miller „Achilo giesmė“ – „Kirkės“ autorės knyga

„Achilo giesmė“ – romanas, įkvėptas Homero „Iliados“. Achilas – gražuolis nimfos Tetidės ir karaliaus Pelėjo sūnus. Tvirtas ir nenugalimas. Patroklas – nerangus jaunuolis ištremtas į Pelėjo rūmus. Šie du jauni vyrai kartu treniruojasi bei mokosi ir pamažu užmezga nepaprastą draugystę, vėliau virtusią meile.

Knygos viršelis

Vieną dieną Achilas iškeliauja į žygį prieš Troją, o jo mylimasis Patroklas seka iš paskos. Jaunuoliai dar nežino, kiek iššūkių ir praradimų laukia jų kelyje. Meilė, kova dėl valdžios, aistra, draugystė ir išdavystės – „Achilo giesmė“ turtingas ir jaudinantis romanas, kuriame atgyja gražiausi Antikos mitai.

Rekomenduojama visiems, kuriems patiko „Kirkė“, besidomintiems Trojos karo istorija, Antikos legendomis bei LGBT temomis.
Naujesnė Senesni