A. Orlauskas save vadina „durniumi"?

Humoristas Artūras Orlauskas, šiais metais pradėjęs vieną ilgiausiai savo karjeroje trunkančių šou - tapęs homofobiškos akcijos, skambiu pavadinimu „Šeimų gynimo maršas", veidu - nesusitvarko su žurnalistų užduodamais klausimais. 

A. Orlauskas | Stop kadras/facebook.com/PolitiniaiLavonai

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Pirmadienį susitikęs su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, A. Orlauskas vėliau mėgavosi žiniasklaidos atstovų dėmesiu. 

Atsakinėdamas į žurnalistų pateiktus klausimus, humoristas  netikėtai vos apie save ir visus maršistus, kuriuos tariasi atstovaujantis, neištarė senos lietuvių liaudies patarlės „Viltis yra durnių motina" užsimindamas, kad kažko tikisi iš valdžios atstovų.

„Pradėjo kalbėti, tikėkimės... Viltis yra... Motina", - ištarė A. Orlauskas.

Viena žurnalisčių netikėtai paklausė: „Kieno?"

Pašnekovas atsakė: „Žinot".


Vaizdo įrašą paskelbė „Facebook" satyros puslapis „Politiniai lavonai".

A. Orlauskas - pagarsėjęs homofobiškais pasisakymais, raginančiais nepritarti Partnerystės įstatymui, iš esmės prieštarauti LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumui.

Vingio parke gegužės 15-ąją jis vedė šeimų gynimo maršo renginį. 

Tiesa, šiuo metu humoristo vedamiems maršistams aktualesnis tapo ne šeimų gynimas nuo tariamų grėsmių, susijusių su LGBTQ+ bendruomene, o kova prieš skiepus. Būtent dėl šios priežasties jis su bendraminčiais susitiko su V. Čmilyte-Nielsen, reikalavo atstatydinti ministrus, nors tokią teisę turi tik ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė, o ne Seimo vadovė.

Beje, „viltis" nepadėjo - Seimo vadovė teigė, kad demokratija nėra visų keliamų reikalavimų tenkinimas, o Vilniaus miesto savivaldybė dar ir atmetė prašymą surengti maršistų protestą šalia Seimo. Rugpjūčio 10-ąją panašus mitingas baigėsi riaušėmis.
Naujesnė Senesni