Menininkės 30 minučių bučiuosis prie Seimo ir kvies palaikyti LGBTQ+ bendruomenę

Antradienį 18 valandą Vilniuje planuojama meninė akcija, pavadinimu „B ir B vestuvės". Pranešime teigiama, kad nuotakos ir vestuvių šventės dalyviai susitiks prie Lietuvos Respublikos Seimo rūmų, o įvyks tuomet šventės imitacija. Portalui jarmo.net viena šios idėjos sumanytoja Agnietė Lisičkinaitė teigė, kad vyks 30 minučių nepertraukiamas bučinys. 

Agnietė Lisičkinaitė ir Greta Grinevičiūtė | facebook.com/bekompanijos nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Visuomet savo veikloje su Greta Grinevičiūte stengiamės palaikyti tam tikras socialines mažumas, dirbame su LGBTQ+ bendruomene, su LGL turėjome projektą, tad mums visuomet buvo svarbus politinis ir socialinis aktyvumas", - sakė A. Lisičkinaitė

Ji teigė negalinti pasakyti, kiek prie Seimo susirinks žmonių - jos planuoja būti dviese.

„B ir B savo sąjungą pažymės taikiu, nepertraukiamu 30 minučių bučiniu. Jei norit savo meilę įtvirtinti ir jūs - prašom, junkitės. Mūsų griaustinio vis tiek nepavogsit", - teigiama renginio aprašyme.

A. Lisičkinaitė kalbėjo, kad bučiniu visuomenei perteikiama žinia, jog meilė yra lyg dialogas, dviejų žmonių sąjunga, nesiejama lyčių skirtumų. 

Į iniciatyvą dalyvius pakvietė ir „Kaunas Pride" organizatoriai socialiniuose tinkluose.

„Kol mes laukiame apeliacinio teismo sprendimo, kviečiame visus į vestuves, tam kad nebereiktų teismų nei švenčiant meilę, nei keičiant vardą ar lytį, nei publikuojant knygas.

Kol kas to negalime daryti, to neužtikrina mūsų valstybė, o Kauno miesto savivaldybė dar ir neleidžia to pasakyti garsiai", - apie vykstančius teisinius ginčus dėl eitynių Laisvės alėjoje Kaune rašo „Kauno Pride" eitynių organizatoriai.

Asociatyvi Thomas AE/Unsplash nuotr.


„Ji (Kauno m. savivaldybė, - jarmo.net) vienintelė trukdo mums išreikšti savo protestą ir pasinaudoti konstitucijoje įtvirtinta teise į taikius susirinkimus. Tokiu būdu trukdo ir policijai atlikti savo darbą, tai yra saugoti visus be išimties.

Įraše taip pat priduriama: „MŪSŲ NEBESUSTABDYS NIEKAS". 

Pažymėta, kad iniciatyvą rengia „BE KOMPANIJOS" - nepriklausoma šiuolaikinio šokio meno organizacija, kuriai priklauso socialiai aktyvios ir aktyviai socialios choreografės, Agnietė ir Greta, nevengiančios ginti socialinių mažumų, savo įsitikinimų ir laisvės
Naujesnė Senesni