Giedrius Alasevičius. Vakarus valdo leftistai - vargšams veriasi galimybė rasti prieglobstį Talibane

Afganistane tradicinis šeimų maršas jau beveik užvaldė valstybę.

Asociatyvi Edrece Stansberry/Unsplash nuotr.

Giedrius Alasevičius

visuomenės veikėjas


Teisūs buvo visi tie Bačiuliai, Rachlevičiai, Vasiliauskaitės ir t.t., kad vakarus valdo leftistai.

Vos tik pasitraukė, tradiciniai paėmė beveik viską. Liko tik sostinė Kabulas. Tai sudėkime pagrindinius Talibano lozungus:

Už tautą ir jos autonomiją.

Papročius (netgi paprotinę teisę), griežtą religijos ir kultūros saugojimą nuo baisių kitaminčių.

Turbūt sunku surasti labiau „regioninę" politinę jėgą.

Prieš korupciją.

Prieš vakarų intervencionistinę politiką.

Prieš liberalią demokratiją.

Istoriškai net ir prieš vakcinas.
 
Už moterų vietą virtuvėje (ta prasme „su šeima").

Faktiškai yra vienas esminis skirtumas tarp Talibano ir Vasiliauskaitės, Orlausko, Puidoko ir co.

Kažkodėl net ir Talibanas nusprendė, jog nepaisant to, kad šiaip vakcinos yra blogis, bet nu va COVID-19 jau tiek rimta, kad neaišku, ką daryti. Nors dabar lyg ir yra žinių, kad jie jau COVID-19 vakcinas lyg ir draudžia, tačiau visus metus išskirtinai rimtai reagavo į pandemiją. Net šaudyti nustodavo (lovas reikia žiūrėti). Tai čia istorija dar parodys, kuo viskas užsibaigs, nors turbūt galime įtarti, kad ir vakcinos nuo COVID-19 nelabai paeis.
 
Viena yra aišku. Vargšams, kenčiantiems nuo ES okupacijos, Geitso ir Švabo tironijos, baisiojo leftizmo, tradicijų erozijos, Sorošo fondų, sėkmingai nepavykus pakartoti Talibano sėkmės Lietuvoje, pamažu veriasi galimybės turėti saugų prieglobstį Talibano valdomame Afganistane. 

Tiesa, tikėtina, kad tektų atsiversti į teisingąjį tikėjimą, tačiau radikalus islamas neturėtų būti labai svetimas, dėl didžiųjų vertybinių klausimų vis vien sutariama.
 
Aš asmeniškai džiaugiuosi už tuos vargšus lietuvius, nes seniai mintyse esu nusižiūrėjęs bent tris šalis, kurios mano akimis būtų saugiausios šeimai auginti - tai Danija, Švedija ir Kanada (dar Nyderlandai neblogas pretendentas), o va kenčiantiems nuo baisiosios seksualinių mažumų diktatūros Lietuvoje variantų ne tiek daug.
 
Afganistanas turi potencialo tapti tikruoju galimybių pasu ne tik celofanams ir Vasiliauskaitėms, tačiau ir tautiniams intelektualams, tokiems kaip Kuolys, mat dar gali pasiūlyti ir ilgą bei kruviną rezistencijos prieš sovietus istoriją, kas yra vienintelis aktualus klausimas Lietuvos pseudo-patriotinei kvazi-inteligentijai.
 
Pasidžiaukime ne tik už mūsų tautiečius, bet ir už jų kolegas Baltarusijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Ukrainoje su tradicinių vertybių pergale Afganistane.
 
Na pasidžiaugti gal nelabai daugeliui yra ko, bet pasveikinti su pergale matyt galima.



Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni