Inesa Skapaitė. Taip jiems ir reikia

Būsiu atvira. Iš pykčio homofobams ir antivakseriams, man rašiusiems labai negražias žinutes, nors, tiesa, nieko jiems nepasakiau ir nė neprašiau, kad analizuotų mano asmeninio profilio (su kuo aš draugauju, kuo dalinuosi, kokios mano pažiūros ir t.t.), o tuo labiau rašytų man asmenines žinutes ir lietų sukauptą neapykantą (geriau pasportuotų - padeda nusiraminti), pritariu Vyriausybės sprendimams.

I. Skapaitė | Asmeninio albumo nuotr.


Inesa Skapaitė

acebook.com/SkajaInesa

Galvoju, taip jiems ir reikia. Negerbia pasiskiepijusių teisių, diskriminuoja socialiai pažeidžiamiausius visuomenės narius, kursto neapykantą maršuose, antivalstybiniuose renginiuose, o vėliau protesto metu reikalauja teisės pasirinkti, teisės būti laisvu ir laisvai veikti. 

Ir vėl jie sau prieštarauja: riaušės, grasinimai politikams, žmogaus teisių aktyvistams, psichologinis ir net fizinis smurtas. 

Ir dar internete ieško „aukų". Kam taip daryti? Patys sau prieštarauja, o vėliau pyksta, kad juos laiko idiotais, neišsilavinusiais tamsuoliais. Kai jie patys pradės gerbti kitokius, tai ir jie, būdami kitokie, bus gerbiami. Ir kai sugebės išgirsti Vyriausybę, skaityti straipsnius, o ne vien jų antraštes, o galiausiai, nustos klausytis, ką pasakė kaimynės anytos pusbrolio žmona apie mediciną, kai ji nieko apie ją neraukia, tuomet viskas bus gerai. 

Tiesa, būti laisvu ir veikti laisvai - šios prigimtinės teisės iš žmogaus dvasios niekas neatėmė ir neatims, tik, deja, visokie prasimanymai gali aptemdyti protą. 

Teisine prasme - kai kas tų teisių iki dabar neturi, vėluoja šita šalis, uoj vėluoja. O tiems piktiems žmonėms, man rašiusiems neapykantos kupinas žinutes, vertėtų suprasti, kad tai ne apie mane, o apie juos...



Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni