Karą LGBTQ+ bendruomenei paskelbusi pedagogė turės padengti tūkstantinę sąskaita po riaušių

Viena iš mitingo, vykusio antradienį prie Seimo, šalia kurio vakare kilo ir riaušės, organizatorė Astra Genovaitė Astrauskė sulaukė Vilniaus miesto savivaldybės sąskaitos už nesutvarkytą teritoriją po protesto. Vienoje Vilniaus gimnazijoje lietuvių kalbos mokytoja dirbusi veikėja išgarsėjo savo homofobiškais ir rasistiniais teiginiais, o kai mitingas prie parlamento peraugo į riaušes, jai gali būti pareikšti įtarimai ir dėl riaušių organizavimo.

A. G. Astrauskė gali patirti tūkstantinius nuostolius | Jarmo.net koliažas

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

A. Genovaitė-Astrauskė, paskelbusi kovą prieš LGBTQ+ bendruomenę, už po protesto nesutvarkytą teritoriją turės sumokėti 1083,31 eurų, kadangi neįvykdė savo kaip organizatorės pareigos po protesto teritoriją palikti tvarkingą. Kol kas šią sumą raginama sumokėti taikiai, priešingu atveju gresia bylinėjimasis.

Skelbiama, kad už valymo paslaugas Vilniaus miesto savivaldybė turėjo sumokėti UAB „Mano aplinka".

Rugpjūčio 13-ąją, penktadienį Vilniaus miesto savivaldybės administracijos atsiųstame rašte dėstoma, kad po protesto teritorijoje liko daug šiukšlių, prie Seimo esanti Nepriklausomybės aikštė - nesutvarkyta, Seimo prieigose primėtyta popierių, vandens butelių, plakatų. 

Teigiama, kad Savivaldybė patyrė nenumatytų nuostolių.

A. Genovaitės Astrauskės ir kitų veikėjų, siejamų su anti-LGBTQ+ judėjimu, organizuotas mitingas buvo surengtas prieš Vyriausybės sprendimą, skatinantį gyventojus skiepytis nuo COVID-19 infekcijos po rugsėjo 13-osios ir sprendime teigiant, kad priešingu atveju bus ribojamos nepasiskiepijusių asmenų galimybes gauti kai kurias paslaugas, pavyzdžiui, įžengti į didžiuosius prekybos centrus.

Mitingas antradienio vakare peraugo į riaušes, kurias galimai kurstė anksčiau Seimo narį Tomą Vytautą Raskevičių dėl jo seksualinės orientacijos šaudyti raginusi Vitolda Račkova, taip pat tos pačios lyties asmenų partnerystei prieštaraujanti Nendrė Černiauskienė, užimanti Seimo nario Valdemaro Valkiūno, ne kartą savo įžeidžiais išsireiškimais nusitaikiusio į LGBTQ+ asmenis, padejėjos pareigas. V. Račkovai ir N. Černiauskienei pareikšti įtarimai dėl riaušių organizavimo pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl Seimo apsiausties.

Be to, pedagogė A. Genovaitė Astrauskė socialiniuose tinkluose skelbia, kad dėl riaušių organizavimo gali būti pareikšti įtarimai ir jai. 
Naujesnė Senesni