Raskevičius kirto Kauno miesto savivaldybei: primena desperaciją

Reaguodama į Kauno miesto savivaldybės žingsnį skųsti Regionų apygardos administracinio teismo sprendimą, kuriuo Savivaldybė įpareigota suderinti „Kaunas Pride" maršrutą, Laisvės partija išplatino pranešimą, kuriame pareiškė besitikinti, kad susirinkimų laisvė bus užtikrinta visiems asmenims nepaisant jų seksualinės orientacijos ir politinių įsakymų.

T. V. Raskevičius ir A. Armonaitė | O. Posaškovos/Seimo kanceliarijos nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Kauno miesto savivaldybės administracijos sprendimas apeliacine tvarka skųsti teismo sprendimą dėl LGBTQ+ eitynių organizavimo Kauno Laisvės alėjoje likus keletui dienų iki renginio traktuotinas kaip sąmoningas siekis suvaržyti teisę į taikius susirinkimus. Savivaldybės cituojamos prielaidos apie dūžtančias vitrinas, kavinių terasas ir eismo ribojimus primena desperatišką bandymą sustabdyti Pride renginį Kaune,“ – teigia Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius.

Laisvės partija, teigiama pranešime, tikisi, kad Regionų apygardos administracinis teismas išnagrinės teisinį ginčą skubos tvarka iki planuojamo renginio rugsėjo 4 d. ir tokiu būdu užtikrins efektyvų naudojimąsi teise į taikius susirinkimus. 

„Esame tikri, kad mūsų miestų gatvės, alėjos ir aikštės priklauso visiems Lietuvos gyventojams, nepaisant jų seksualinės orientacijos ar politinių įsitikinimų" - teigiama pranešime.
Naujesnė Senesni