Tarp riaušininkų atpažino homofobišku įrašu pasidalijusį kovotoją: A. Misiūnas sako, kad ten ne jis

Socialiniuose tinkluose sklinda informacija, kad tarp antradienį prasidėjusių ir trečiadienio naktį nuslopintų riaušių dalyvių pastebėtas ir žinomas Lietuvos kovotojas Arnoldas Misiūnas. Pateikiamuose vaizdo įrašuose matyti, kad vaikinas kartu su kitais mėto akmenis į parlamentą saugojusius policijos pareigūnus. Tačiau kovotojas teigia, kad vaizdo įraše esą užfiksuotas ne jis, nors socialiniuose tinkluose A. Misiūnas prieš tai neslėpė dalyvavęs demonstracijoje, dalijosi vaizdo įrašais. 

Riaušėse užfiksuotas vyras - labai panašus į A. Misiūną | Jarmo.net koliažas


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Skelbiama, kad vaizdo įrašas padarytas pačių riaušininkų, kurie užfiksavo, kaip smurtauja prieš riaušes malšinti atvykusius pareigūnus. Portalui delfi.lt A. Misiūnas komentavo, kad buvo „ten nuėjęs pažiūrėti", tačiau esą nieko daugiau nedarė. Vaikinas aiškino, kad įraše greičiausiai tėra panašus į jį asmuo. 

A. Misiūnas turi ne vieną tūkstantį sekėjų „Facebook" ir „Instagram" paskyrose. Socialiniuose tinkluose jis dalijasi ir savo nuomone apie politinius procesus. Viename jo pasidalintų įrašų - Arvydo Juozaičio kritika LGBTQ+ bendruomenės atstovui, Seimo nariui Tomui Vytautui Raskevičiui. Įraše, kuriuo pasidalijo ir iš jaustuko, panašu, palaiko kovotojas, rašoma: „kas Tau <...> suteikė teisę kišti savo vaivorykštinę šešiaspalvę visur", „Tavo pasiekimas tik vienas - seksualinė orientacija". 

Toks įrašas, nukreiptas į LGBTQ+ bendruomenę, gali būti vertinamas kaip homofobiškas. 

Jarmo.net primena, kad prie parlamento rūmų antradienio vakarą prasidėjusios riaušės kilo po protesto, kuriame susirinkę skiepų priešininkai piktinosi Vyriausybės sprendimais riboti asmenų, kurie savo noru atsisako skiepytis, galimybes naudotis tam tikromis paslaugomis. Mitingas sutraukė ne vieną anksčiau rasistiniais, homofobiškais, seksistiniais, antisemitiniais teiginiais pagarsėjusį veikėją. Dėl riaušių kurstymo ir organizavimo policija pradėjo tyrimą ir šiuo metu siekia identifikuoti asmenis, kurie dalyvavo neramumuose. 

Mitingą organizavo asmenys, siejami su anti-LGBTQ+ judėjimu, vadinamuoju šeimų gynimo maršu.

Policija ragina visus, turinčius reikšmingos informacijos, vaizdinės medžiagos apie riaušėse dalyvavusius asmenis, siųsti tai elektroniniu paštu spauda@policija.lt 

Naujesnė Senesni