Kaip vyks „Kaunas Pride" eitynės? Paskelbtas mitingo maršrutas ir laikas

Rugsėjo 3-ąją įvyks Vyriausiojo administracinio teismo posėdis dėl Kauno miesto savivaldybės ir „Kaunas Pride" organizatorių teisinio ginčo po to, kai valdininkai nusprendė nederinti LGBTQ+ eitynių, numatytų rugsėjo 4-ąją. Nors Regionų apygardos administracinis teismas įpareigojo Savivaldybę suderinti maršrutą, ši tokį sprendimą apskundė. Nepaisant to, kokį teismas priims sprendimą, eitynių organizatoriai ketina vis tiek jas rengti.

Asociatyvi Angela Compagnone/Unsplash nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Antradienį „Kaunas Pride" organizatoriai buvo susitikę su policijos pareigūnais. Jie skelbia, kad policija pažadėjo užtikrinti viešąją tvarką, be to, kartu buvo derinamas eitynių saugumas. 

„Darome viską, kad eitynės vyktų "legaliai", teismo sprendimą žinosime rugsėjo 3 dieną, tada vyks bylos nagrinėjimas", - teigiama „Kaunas Pride" organizatorių pranešime. 

Eitynių planas | Organizatorių vizualizacija


Jie ragina elgtis taikiai.

„Visų pirma, svarbiausia yra nusiteikimas. Kaunas Pride yra taikus protestas. Organizatoriai prisiims atsakomybę, jeigu apeliacinis teismas nebus mūsų naudai. Pasirašėme įspėjimus dėl administracinės atsakomybės už nesankcionuotą protestą ir baudžiamosios dėl galimų pasekmių", - teigia eitynių iniciatoriai. 

Jie pabrėžė, kad atsisakydama suderinti eitynes, Kauno miesto savivaldybė „elgiasi antidemokratiškai, trukdo tiek mums, tiek policijai užtikrinti sklandžią eitynių eigą ir laikomės nuostatos, kad ji yra atsakinga už visus įmanomus trukdžius. Savivaldybė privalo užtikrinti teisę į susirinkimą ir saugumą. Šlykščiai atsisako tą daryti, todėl saugumu rūpinamės patys. Kentėti mes mokame, taip pat mokame ir rūpintis vieni kitais". 

Visų dalyvių „Kaunas Pride" organizatoriai prašo: 
  • Atvykti grupelėmis, eiti pagrindinėmis miesto gatvėmis, vengti parkų, siaurų gatvelių. Prie geležinkelio ir autobusų stočių bus pareigūnai. Vytauto prospektas bus stebimas.
  • Atributiką išsitraukti atėjus į susirinkimo vietą, prie Soboro, pasibaigus protestui, ją paslėpti.
  • Nesinešti jokių daiktų, kurie galėtų kelti pavojų. Policijos pareigūnai gali tikrinti kuprines ar įtartinus asmenis.
  • Gamindami plakatus, skatiname pagalvoti, kokias žinutes norite transliuoti. Neapykantą kurstantys plakatai, kartu su autoriais, gali būti palydėti iš eitynių.
  • Eitynes saugos mūsų savanoriai. Jie bus apsirengę šviečiančiomis liemenėmis. Jeigu turėsite klausimų, pastebėjimų ar jums reikės kokios nors pagalbos, drąsiai kreipkitės į juos. Taip pat labai svarbu klausyti savanorių nurodymų.
  • Turėkite pakrautus mobiliuosius telefonus. Prašysime visų kartu skaityti mūsų manifestą. Postas bus prisegtas Kaunas Pride „Facebook'o" puslapyje. Dokumentacija svarbi ne tik atminčiai, bet ir saugumui. Taip pat virš mūsų skraidys dronas, kuris viską fiksuos.
  • Visų prašysime dėvėti apsaugines veido kaukes. Specialias Pride kaukes dalins savanoriai. Labai kviečiame visus turėti vienijantį simbolį. Ant rožinių kaukių bus parašyta TYLA = MIRTIS. Ši frazė nurodo, kodėl svarbu yra garsiai kalbėti apie mūsų problemas.
  • Labai prašome visų nekreipti dėmesio į galimas provokacijas. Mūsų tikslas yra būti išgirstiems. Jeigu pastebėsite, kad provokatoriai yra įsimaišę į mūsų minią, komunikuokite tai savanoriams arba lydintiems policijos pareigūnams.

Naujesnė Senesni