„Kauno Pride" eitynėse dalyvausianti Maldeikienė: tegul policijos generalinis komisaras neverkia bobutėms

Policijos generalinis komisaras Renatas Požela po susitikimo su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen pareiškė - jam neramu. Taip jis reagavo į tai, jog laikinojoje sostinėje rugsėjo 4-ąją planuojamos „Kaunas Pride" eitynės. Į jas atvykti ketinanti Europos parlamento (EP) narė Aušra Maldeikienė, komentuodama R. Poželos pasisakymus portalui jarmo.net, dėstė: „Čia yra jo problemos. Jis, mano galva, turėtų susitvarkyti ir su riaušininkais, ir visaip - tai jo darbas". 

Aušra Maldeikienė | Seimo kanceliarijos/Olgos Posaškovos nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

A. Maldeikienė teigė, kad jeigu R. Poželai reikia suderinti klausimus dėl saugumo, jis turi kalbėtis su Vidaus reikalų ministre, o „ne atsistojęs policininkas verkti visokioms bobutėms ir Maldeikienėms, kad jam neramu". 

„Man ramu. Perduokit jam. Jeigu jis su niekuo negali susitvarkyti, gal tada tiesiog reikia pasitraukti iš pareigų. O šiaip policijos darbas ir yra užtikrinti tai, kas įteisinta Konstitucijoje, o joje teisė į susirinkimus numatyta. Ir jeigu „Aras" sugeba parvežti neįmanomai sudėtingoje situacijoje iš Afganistano karius, tai tikrai susitvarkyti su tuo, kad nepultų kitų žmonių mitinge, tikrai gali. Man tos raudos yra gėdingos", -  kalbėjo A. Maldeikienė.

Paklausta, ar nėra gėdinga dėl Visvaldo Matijošaičio, Kauno miesto mero, raudų dėl to, jog esą LGBTQ+ bendruomenė nori būti „išskirtinė", A. Maldiekienė sakė: „Jis neturi jokio supratimo. Nei jis išvis ką nors iš savęs reiškia. Jis intelektualiai man neįdomus. Jo nuomonė man yra paskutinis dalykas".

Pastaruoju metu kai kurie visuomenės veikėjai ir vėl lieja senas gaidas: „Kam jums tie paradai reikalingi?", „Sėdėkit tyliai namuose ir nieko nebus".

Politikė paaiškino, kodėl jai svarbu žygiuoti LGBTQ+ eitynėse Kaune.

„Aš eisiu į paradą dėl to, nes jame eina tie, kurie gina savo interesus, jie neina pasakyti, kad kiti yra išsigimę, nenormalūs, bepročiai, juos reikia uždaryti į gardus ir ką tik nori. Aš einu su tais žmonėmis, kuriems yra svarbus jų interesas ir jie visuomenei tai pasako", - sakė A. Maldeikienė, dėl „Kaunas Pride" atvykusi iš Briuselio, kuriame yra įsikūręs EP, į Lietuvą. 

Taip atrodo „Kaunas Pride" ženklas ir šūkis | Organizatorių vizualizacija


Politikė pabrėžė, kad visuomenėje yra įvairių pažeidžiamų grupių. Ji sakė palaikanti tuos, kurie gina savo teisės. Ji norinti matyti tokią Lietuvą, kurioje žmonės gerbtų vienas kitą, siektų vienas kitam padėti.

„O ten, kur susirenka buduliai šaukti, kad kiti yra išsigimę, o jie tiesą neša, tai aš ten nevaikštau", - sakė A. Maldeikienė. 

Ji teigė, kad Kauno miesto savivaldybės sprendimas nesuderinti „Kaunas Pride" eitynių, dėl ko iki šiol vyksta teisiniai ginčai, yra visiškai nepagrįstas. „Tai yra visiškai prieš bet kokią europinę vertybių sistemą. Išsigalvoja visko Savivaldybė", - sakė pašnekovė.

Paklausta apie grasinimus, skriejančius viešojoje erdvėje eitynių dalyviams, A. Maldeikienė sakė: „Man irgi siunčia daug grasinimų, bet gyvenu ne dėl to, jog bijočiau durnių". 

LGBTQ+ bendruomenės žygis numatytas rugsėjo 4-ąją, 12 valandą dalyviai rinksis prie Kauno Soboro, o 13 valandą - pajudės Laisvės alėja. Daugiau apie programą skaitykite čia
Naujesnė Senesni