Policija nurodė pašalinti vaivorykštės spalvas nuo perėjos, Vilniaus m. savivaldybė nesutinka: ginčą aiškinasi teisme

Dėl vaivorykštės spalvų perėjos Vilniuje, kuri šiais metais kelių vandalų buvo uždažyta juodai, o po to – vėl atnaujinta vaivorykštės spalvomis, policija priėmė sprendimą. Ji įpareigojo Vilniaus m. savivaldybę pašalinti spalvas. Ši nesutiko. Istorija pasiekė teismą.

Vaivorykštės spalvų perėja Vilniuje | twitter.com/lgllithuania nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Vilniaus savivaldybės atstovas Paulius Vaitekėnas tvirtino, kad byloje policija teisminiu keliu mėgina nurodyti savivaldybei pašalinti vaivorykštę, rašo lrt.lt

Vilniaus policija pareiškė, kad savivaldybė turėtų perėją perdažyti įprastinėmis spalvomis, kadangi perėja tėra eismo reguliavimo priemonė. Tuo metu Vilniaus m. savivaldybės atstovai pareiškė, kad spalvos netrukto ir parodo, kad Vilnius yra tolerantiškas miestas, taip išreiškiamas palaikymas LGBTQ+ bendruomenei.

Anot P. Vaitekėno, spalvos pavojaus nekelia, tai yra meninė priemonė, nelaikytina eismo reguliavimo priemone

Viniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja LRT.lt teigė: „Vyksta teisminis procesas, o galutinio sprendimo dar nėra“.

Prieš kurį laiką Vilniaus m. policija priėmė sprendimą ir dėl perėjos uždažymo juodai. Liepos 27 d. pagal administracinių nusižengimų protokolą Antanui Kandrotui-Celofanui ir Astrai Genovaitei Astrauskaitei. Jiems skirta 10 eurų bauda.

Perėja randasi Vilniuje, Pylimo g., čia ji atsirado 2018 metais, Tarptautinės dienos prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją išvakarėse.
Naujesnė Senesni