Prie Prezidentūros atvykusi LGBTQ+ vaiko mama turi vilties

Į Prezidentūrą pirmadienį, 15 val. susitikti pakviesta gydytoja-odontologė, LGBTQ+ vaiko mama Rasa Račienė tikino iš šalies vadovo Gitano Nausėdos besitikinti, kad šis palaikys visus žmones. Ketvirtadienį priešpiet S. Daukanto aikštėje Vilniuje pasirodžiusi moteris sakė nustebusi, jog Prezidentūra taip greitai sureagavo į jos viešą laišką, tačiau atskleidė, kad praeityje buvo vienos iš G. Nausėdos dukrų gydytoja, tad galbūt tai ir galėjo lemti tokį greitą atsaką.


Rasa Račienė | Jarmo.net koliažas (LGL/A. Didžgalvio, Prezidentūros ir Unsplash nuotr.)

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Jarmo.net jau skelbė apie LGBTQ+ vaiko mamos laišką, kuriame ji pakvietė G. Nausėdą vienyti, o ne skaldyti tautą. Taip pat ji pažadėjo kitą dieną atvykti į S. Daukanto aikštę, po Prezidentūros langais. Trečiadienį Prezidentūra informavo, kad su laiško turiniu prezidentas susipažino ir pakvietė R. Račienę pirmadienį susitikti.

„Po kelių valandų jau gavau ir pakvietimą susitikti su Prezidentu pirmadienį. Esu nuoširdžiai dėkinga už tai.

Labai tikiuosi, kad mano, kaip mamos žodžius, Prezidentas išgirs ir supras. Suprasdama, kad tai gali būti tik viltis, noriu pasakyti, kad rytoj, tęsėdama laiške duotą pažadą, simboliškai ateisiu prie prezidentūros 11 val.", - trečiadienį paskelbė R. Račienė.

Asociatyvi Norbu GYACHUNG (Unsplash) nuotr.


Ketvirtadienį prie prezidentūros, susitikusi su dar keliais LGBTQ+ palaikytojais, R. Račienė teigė, kad aktyviai LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumą ėmė palaikyti po to, kai Seime pavasario sesijoje buvo svarstomas, bet net teikimo stadijos nepraėjęs Partnerystės įstatymo projektas.

Ji kreipėsi į visuomenę klausdama, kokią grėsmę tradicinėms vertybėms gali kelti LGBTQ+ bendruomenei. LGBTQ+ vaiko mama dalyvavo ir rudenį surengtose Kauno eitynėse, o taip pat - LRT laidoje „Lietuva kalba", kurioje susirėmė su priešišką nuomonę turinčia politike Agne Širinskiene, kunigu Algirdu Toliatu, anti-LGBTQ+ organizacijos atstovu Dariu Trečiakausku.

R. Račienė prie Prezidentūros teigė toliau tęsianti palaikymą LGBTQ+ bendruomenei bei dėstė kovojanti ne tik už savo vaiką, bet ir kitus vaikus, tėvus, kurie nedrįsta žengti žingsnio į viešą savo atžalų palaikymą nepaisant jų seksualinės orientacijos.

„Šiandien yra labai stipriai pilna neapykantos“, – apmaudo neslėpė R. Račienė ir prisiminė šeimų maršo dieną, kai vis laukė žinučių iš savo vaiko, jog viskas yra tikrai gerai. 

Pasak moters, tol, kol nebus priimti lygybę užtikrinantys įstatymai, tol LGBTQ+ bendruomenė ir toliau kentės. 
Naujesnė Senesni