Raskevičius pakvietė Nausėdą į susitikimą aptarti Partnerystės įstatymą

Seimo narys, vienas iš lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projekto rengėjų Tomas V. Raskevičius pranešė raštu kreipęsis į Prezidentūrą ir pakvietęs šalies vadovą Gitaną Nausėdą akis į akį aptarti ruošiamą įstatymą, kurį ketinama svarstyti dar šioje Seimo rudens sesijoje. 

Tomas V. Raskevičius | Seimo kanceliarijos nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Išplatintame video įraše T. V. Raskevičius teigia, kad LGBTQ+ vaiko mamos Rasos Račienės susitikimas su prezidentu jam „suteikia daug vilties, kad Lietuvoje tilpsime visi". Tačiau, anot politiko, po susitikimo iš Prezidentūros nuskambėjusių komentarų jis nesuprato, kokia yra galutinė G. Nausėdos pozicija dėl Partnerystės įstatymo projekto, kurį, jeigu Seimas jį palaimins, šalies vadovas turės pasirašyti.


„Siekdamas geriausio įmanomo bendradarbiavimo ir norėdamas išvengti galimų nesusikalbėjimų, šiandien raštu kreipiausi į Lietuvos Respublikos prezidentą Gitaną Nausėdą su pasiūlymu susitikti ir aptarti patobulintą Partnerystės įstatymo projektą", - antradienį teigė T. V. Raskevičius. 

Pasak jo, G. Nausėda aktyviai dalyvauja diskusijoje dėl partnerystės, todėl prezidento „nuomonė yra svarbi".

T. V. Raskevičius pirminė, kad pavasario sesijoje Seimas teikiant Partnerystės įstatymo projektą jį atmetė ir grąžino tobulinimu. 

„Liepos mėnesį prezidentas išsakė poziciją, jog būtų vetavęs Partnerystės įstatymą esą dėl netinkamo partnerystės sąvokos apibrėžimo. Šiuo metu yra parengtas patobulintas Partnerystės įstatymo projekto tekstas, kuriuo yra atsižvelgiama į įvairių suinteresuotų šalių, tame tarpe - ir prezidento Gitano Nausėdos, viešoje erdvėje išsakytus pasiūlymus", - teigė Seimo narys. 

Politikas sakė, kad anksčiau jau buvo kreipęsis į Prezidentūrą dėl susitikimo, tačiau jis buvo pakviestas tik Prezidentūros komandos, o ne paties G. Nausėdos. Esą po šio susitikimo iš G. Nausėdos sekė neišdiskutuoti komentarai, turėję neigiamos įtakos visuomenės nuomonei. 
Naujesnė Senesni