Šaltojo karo laikus perteikiančiame filme - istorija apie įsimylėjusius sovietų karius

Šaltojo kairo laikus perteikiančiame filme „Firebird" aktorius Tomas Prirasas vaidina eilinį kareivį, staiga užmezgusį uždraustą romaną su naikintuvo pilotu, kurį įkūnija Olegas Zagorodnii. Abu jie vilki nepriekaištingos išvaizdos uniformas, kurias po filmo pastatymo, beje, galėjo pasilikti. O štai žiūrovams kvapą užgniaužia ir karštos abiejų vyrų scenos, kai jie leidžia laiką kartu.

Filmo akimirka


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

T. Prirasas žurnalui „Attitude" teigė, kad filmas nėra sukurtas dėl politinių priežasčių, tačiau jis tikisi, kad tiek Rusijoje, tiek ir kitose posovietinėse šalyse gyvenančius žmones palies šis kūrinys. Jame norima perteikti švelnią ir romantišką istoriją apie Sovietų Sąjungoje, kurioje LGBTQ+ teisėms praktiškai nebuvo vietos, užsiliepsnojusią meilę tarp dviejų kareivių.

„Man pasisekė, kad buvau išsiųstas į Estijos gynybos pajėgas pabendrauti su jais, pabūti karinėje aplinkoje ir laikytis ten nustatytų taisyklių. Tai buvo labai naudinga. Karo prievolė Estijoje iš tikrųjų vis dar galioja", - paklaustas, kaip ruošėsi vaidmeniui, teigė T. Prirasas.

Filmuojant intymias scenas, aktoriams, kaip būna įprastai tokiose situacijose, netalkino intymumo treneriai. Abu vyrai savo emocijas perteikė savaip, be pagalbos iš aplinkinių kino aikštelėje.

„Ne, mes to nedarėme. Manau, būtų netiesa sakyti, kad būtų buvę veiksmingiau tai koordinuoti. <...> Sekso scena, kai pasakydavau, kad eikš čia <...> - tai choreografija, <...> tai buvo šokis į tirpstantį intymumą. Man buvo svarbu, kad tai būtų sielos kupinas ryšys, tikras, kuo ir paremta ši istorija", - kalbėjo T. Prirasas.

Aktorius atskleidė, kad ir uniformos, kurias jie kartu dėvi, pagamintos atsižvelgiant į tai, kokias nešiojo sovietų kariai, tačiau tam, kad nebūtų pažeistos autorinės teisės, jos turi „savitų subtilybių".


Naujesnė Senesni