JAV ambasadoje Vilniuje - LGBTQ+ teisių aktyvistų susitikimas

Penktadienį Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) valstybės sekretoriaus pavaduotoja Uzra Zeya susitiko su Lietuvos LGBTQ+ teisių aktyvistais. Susitikimas įvyko JAV ambasadoje Vilniuje.
 
LGL vadovas Vladimiras Simonko ir Uzra Zeya | LGL nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Mes remiame jų pastangas ir padėsime pasisakyti už žmogaus teises tokiose veiklose kaip „Baltic pride“ kitais metais“, – spaudos konferencijoje tvirtino U. Zeya, praneša nacionalinė LGBTQ+ teisių organizacija LGL. 

Susitikime dalyvavo LGBTQ+ teisių aktyvistai, vienas jų - Tolerantiško jaunimo asociacijos vadovas Artūras Rudomanskis. 

Tolerantiško jaunimo asociacija penktadienį paskelbė tokį pranešimą: „Šiandien Tolerantiško Jaunimo Asociacijos pirmininkas Artūras Rudomanskis turėjo galimybę kartu su partneriais pasidalinti iššūkiais, kurie svarbūs LGBTQ+ teisių srityje Lietuvoje.

Esame dėkingi Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadoriui p. Robertui S. Gilshrit už dėmesį žmogaus teisėms ir pakvietimą susitikti su Jungtinių Amerikos Valstijų valstybės sekretoriaus pavaduotoja p. Uzra Zeya. Dėkojame jai už išreikštą paramą LGBTQ+ bendruomenei Lietuvoje".

Taip pat JAV ambasadoje apsilankė Seimo narys Tomas V. Raskevičius.

„Vakar turėjau galimybę susitikti su JAV valstybės sekretoriaus Antony J. Blinken pavaduotoja civilių apsaugos, demokratijos ir žmogaus teisių klausimais Uzra Zeya.

Žinutė paprasta - Jungtinės Amerikos Valstijos pozityviai vertina ir palaiko Lietuvoje vykstančias diskusijas dėl žmogaus teisių užtikrinimo, o Prezidento Joe Biden administracijas tvirtai remia LGBT lygiateisiškumą tiek JAV, tiek visame pasaulyje!" - šeštadienio rytą „Facebook" paskyroje rašė politikas.
Naujesnė Senesni