LGBTQ+ akcijos prie Prezidentūros iniciatorei skirta bauda

70 eurų - tokio dydžio baudą skyrė Vilniaus apskrities pareigūnai LGBTQ+ palaikymo akciją prie Prezidentūros surengusiai Dovilei Filmanavičiūtei. Visuomenininkė nubausta už tai, kad laiku nepateikė atsakingoms institucijoms dokumentų dėl akcijos derinimo. 

Dovilė Filmanavičiūtė | LGL/A.Didžgalvio nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samarokovskaja portalui lrt.lt teigė, kad akcijos iniciatorei išrašytas administracinių nusižengimų protokolas dėl to, jog nebuvo laikytasi atstumo bei laiku nepateiktų dokumentų. 

Susirinkimų įstatyme nustatyta, kad susirinkimo organizatoriai turi ne vėliau kaip prieš 5 darbo dienas iki numatyto susirinkimo pateikti savivaldybei pranešimą, jeigu susirinkime dalyvaus daugiau nei 15 žmonių.

J. Samorokovskaja patikslino, kad kitiems LGBTQ+ akcijos dalyviams protokolai surašyti nebuvo. 

D. Filmanavičiūtė dar lapkričio mėnesį pranešė sulaukusi pareigūnų skambučio ir informacijos, kad dėl akcijos pradėta administracinė teisena.

Jarmo.net primena, kad spalio 23-ąją Vilniuje, Daukanto aikštėje prieš LGBTQ+ vaiko mamos Rasos Račienės susitikimą įvyko LGBTQ+ bendruomenės palaikymo akcija, sutraukusi žmogaus teisių aktyvistus ir juos palaikančiuosius. Akcijoje taip pat dalyvavo ir žinomi veidai - žvaigždės, politikai, visuomenininkai. 

Naujesnė Senesni