LGBTQ+ teisių organizacija kreipėsi į žiniasklaidą: kalėdiniu laiku prašo išjungti komentavimo galimybę

Asociacijos „In corpore“ padalinys „Mamos už LGBTQ+ vaikus” kreipėsi į Lietuvos žiniasklaidos priemones prašydamos advento laiku sustabdyti galimybę komentuoti straipsnius, kurie susiję su LGBTQ+ tema.

LGBTQ+ artimieji prašo ramybės kalėdiniu laikotarpiu


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Itin dažnai socialiniuose tinkluose ir interneto portaluose žinios apie LGBTQ+ bendruomenę palydimos komentatorių keiksmų ir grasinimų susidoroti. 

Padalinį įsteigusios Rasa Račienė, Jolanta Vaitiekūnienė ir Lina Plieniūtė anksčiau yra teigusios, kad darys viską, jog neapykantos sklaida mažėtų. 

Penktadienį žurnalistus pasiekė LGBTQ+ teisių aktyvisčių prašymas.

„Mes, „Mamos už LGBTQ+ vaikus“, kreipiamės į jus prašydamos kalėdiniu laikotarpiu jūsų valdomose žiniasklaidos priemonėse sustabdyti neapykantos ir homofobijos srautą, nukreiptą prieš LGBTQ+ žmones.

Jūs jau parodėte sąmoningumą ir pilietiškumą, sustabdę komentavimo galimybę po straipsniais apie vakcinavimą.
 
Tikimės jūsų supratingumo ir prašome jūsų bent trumpam – Advento laikotarpiui – sustabdyti galimybę komentuoti ir tekstus LGBTQ+ tema", - rašoma kreipimesi. 

Jame paaiškinama ir tai, kokią naudą turėtų toks veiksmas: „Tikime, kad toks jūsų žingsnis suteiktų ramybės ir atokvėpio ne tik LGBTQ+ žmonėms ir jų artimiesiems, bet ir visai šiuo metu susiskaldžiusiai visuomenei".
Naujesnė Senesni