Rusija ėmėsi šokdinti „Netflix": nenori matyti filmų apie gėjus

Sulaukę šeimų apsaugos komisaro skundo, Rusijos valdžios atstovai ėmėsi tyrimo prieš filmų kompaniją „Netflix" dėl tariamo „gėjų propagandos" įstatymo pažeidimo, praneša naujienų agentūra „Reuters".

Asociatyvi Karolinos Grabowskos/Pexels nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Skunde nurodoma, kad kai kurie „Netflix" filmai LGBTQ+ temomis nurodyti kaip tinkami asmenims nuo 16-kos metų, nors LGBTQ+ bendruomenės vaizdavimas arba informacijos apie ją teikimas Rusijoje galimas tik asmenims nuo 18-kos metų.

„Reuters" duomenimis, skundą nagrinėja Vidaus reikalų ministerija. Jeigu ji nuspręs, kad „Netflix" pažeidė šalies įstatymus, kompanijai gresia 13,39 tūkst. JAV dolerių bauda. Be to, gali būti, kad po to turinys bus ribojamas.

„Netflix“ šaltinis teigė, kad bendrovė nerado jokio turinio LGBTQ+ tema, kuris būtų pažymėtas kaip tinkamas nuo 16-kos metų asmenims. Šį mėnesį žiniasklaida taip pat pranešė, kad pareigūnai gali uždrausti transliacijos paslaugas teikiančioms kompanijoms rodyti laidas ir filmus, kuriuose vaizduojami „netradiciniai seksualiniai santykiai ir seksualiniai nukrypimai“. Tai gali turėti įtakos ir tokiam filmui kaip „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“.

Europos Žmogaus Teisių Teismas 2017 metais nustatė, kad 2013 metais Rusijoje priimtas „gėjų propagandos“ įstatymas diskriminuoja LGBTQ+ žmones ir pažeidžia Europos sutarčių taisykles bei teisę į saviraiškos laisvę.
Naujesnė Senesni