Prieš Kalėdas dovanokite ramybę LGBTQ+ žmonėms ir jų artimiesiems

Žodžio galia. Turbūt ne taip jau dažnai susimąstome, ką mūsų pasakytas žodis reiškia kitam. Turbūt dažnai net neįsivaizduojam, kokią galią žodžiai gali turėti žmogaus savijautai, nuotaikai, norams ar net gyvenimo tikslams. Vieni išgirsti ar perskaityti žodžiai gali tapti kelrode žvaigžde, vedantys į tikslą, kiti – gali sugniuždyti, nuvilti, sutrypti.

Asociatyvi Josh Willink/Pexels nuotr.


„Mamos už LGBTQ+ vaikus"

Asociacijos „In corpore“ padalinys

Žmonės bendrauja kalbėdami. Žmonės bendrauja rašydami vieni kitiems žinutes ir laiškus. Žmonės bendrauja ir be žodžių, tiesiog būdami šalia, ištiesdami ranką ar apkabindami.
 
Artėja Kalėdų laukimo metas. Laikas, kai surikiuoji savo mintis, apmąstai nuveiktus darbus, įvertini juos.

Tai ramybės ir susikaupimo metas. Gamtai nugrimztant į žiemos miegą, pajaučiame, kad nebėra kur skubėti, lieka tik mielas švenčių laukimas, kai kiekvienas rytas prasideda nauju stebuklo laukimu, atveriant Advento kalendoriaus langelį, kuriame randi palinkėjimą ar saldaus šokolado gabalėlį.
 
Švenčių laukia kiekvienas iš mūsų. Visokio amžiaus, visokios padėties, vedę ir išsiskyrę, esantys poroje ir vieniši, jauni ir seni, linksmi ir nuliūdę. Visokie. Ir kiekvienas iš mūsų trokšta, kad to švenčių laukimo negadintų nereikalingos emocijos, neapsunkintų kitų pasakyti ar parašyti negražūs žodžiai.
 
Mes, mamos, auginančios ar jau užauginusios savo vaikus, apie kuriuos kalbėdamos, turime išvardinti krūvą raidelių, už kurių slepiasi ne kiekvienam suprantami poreikiai, o kartais ir realūs išgyvenimo iššūkiai, kaip niekas kitas dažnai susiduriame su žodžio galia. Kai kam vien pamačius LGBTQ+ raidžių eilutę kyla noras iš karto pasakyti kažką bjauraus, įžeidžiančio, parašyti žeminantį komentarą nepažįstant nei vieno konkretaus tokio žmogaus, nebendravus su jais, bet turint savo nepalaužiamą tikėjimą, kad būtent LGBTQ+ raidės ir ženklai yra grėsmė žmonijai, lyg būtų taip, jog šie vaikai gimtų ne mūsų šeimose ir neturėtų nei savo mamų, nei tėčių.

Asociatyvi Luna Lovegood/Pexels nuotr.


Mes, mamos ir tėčiai, tetos ir dėdės, seneliai ir močiutės bei kiti artimieji, kurie atvirai stojome ginti savo vaikų, šiandien turime prašymą. Prašymą žiniasklaidai. Prašymą visiems žmonėms, kurie dar gali suprasti, kad LGBTQ+ žmonės yra tokie patys žmonės kaip ir mes. Besimokantys, dirbantys, kuriantys, mokantys mokesčius, gaminantys valgį, vaikštantys visur tarp visų, esantys parduotuvėse, kirpyklose, sporto klubuose, mokslo įstaigose, krepšinio aikštelėse, gatvėse, soduose, lėktuvuose, automobiliuose, TV ekranuose, gal net šiuo metu esantys šalia jūsų.
 
Mes visi ir visos norime ramiai laukti savo Kalėdų. Be patyčių, be užgauliojimų, be necenzūrinių išsireiškimų ar fizinio smurto gatvėse. 

Mes, laukdami savo Kalėdų, norėtume paprašyti tų žmonių, kurie šiandien vadovauja internetiniams portalams, turi savo bendrovių paskyras socialiniuose tinkluose, suteikti mums, LGBTQ+ mamoms, tėčiams, seneliams, dėdėms, tetoms, broliams, sesėm, artimiesiems, galimybės laukti švenčių be patyčių viešojoje erdvėje.
 
Mes prašome jūsų, kurių galioje yra išjungti komentarus, padarykite tai. Išjunkite komentarus po straipsniais LGBTQ+ tematika Kalėdų laukimo laikotarpiu. Suteikite mums ramybės bent šiuo laikotarpiu.
 
Mes linkime jums ramybės taip pat. Ramaus ir prasmingo Advento laiko!

Asociacijos „In corpore“ padalinys „Mamos už LGBTQ+ vaikus”



Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni