Į Prezidentūrą su vaivorykštės kauke atvykęs vaikinas paaiškino savo sprendimo priežastį

Prezidentas Gitanas Nausėda vengia temų apie LGBTQ+ bendruomenės teises, Partnerystės įstatymą, tačiau yra teigęs, jog darys viską, kad rudenį surengtame „Kauno Pride" metu iškelti reikalavimai nebūtų įgyvendinami. Vėliau prezidentas susitiko su LGBTQ+ vaiko mama Rasa Račiene. Tačiau vėliau Prezidentūra pareiškė nebematanti reikalo susitikti su pačia LGBTQ+ bendruomene. Vis tik G. Nausėdai akis į akį susidurti su LGBTQ+ teisių rėmėjais tenka ir netikėtose situacijose. Antradienį į Prezidentūrą atvykęs Andrius Tumėnas dėvėjo vaivorykštės kaukę. Vaikinas atvyko atsiimti apdovanojimo nugalėjus Konstitucijos egzamine. 

A. Tumėnas su prezidentu susitiko dėvėdamas vaivorykštės spalvų kaukę | Roberto Dačkaus nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Toks jo elgesys sulaukė didelio visuomenės dėmesio. Antradienio vakarą A. Tumėnas paaiškino, kodėl į Prezidentūrą atvyko su LGBTQ+ palaikymo simboliu. 

„Šiaip pirma mintis buvo nedalyvauti renginyje, kaip kad buvo padaryta, rodos, pavasarį kitų asmenų. Visgi neturiu tokio viešumo, tad ir jokia žinutė tokiu būdu nebūtų nusiųsta. Prizai, sakot. Nu kad ne, padėkas pasiliksiu, kitus išdalinsiu (va sesę su Kalėdomis jau pasveikinau)", - socialiniame tinkle „Facebook" rašė A. Tumėnas, o įrašą pažymėjo grotažyme #LoveIsLove


Vaikino sprendimas išreikšti palaikymą LGBTQ+ bendruomenei sulaukė daug dėmesio ir atsiliepimų. 

„Pagarba už drąsą būti savimi", „You are the hero!", - rašė komentatoriai. Į A. Tumėno įrašą sureagavo ir žinomi veidai - Elžbieta Latėnaitė, Olegas Šurajevas.

O tuo metu prezidentas G. Nausėda sulaukia vis garsesnės kritikos dėl lyderystės trūkumo ginant LGBTQ+ bendruomenės teises. Vasarą šalies vadovas taip pat buvo pareiškęs, kad nebūtų pasirašęs Partnerystės įstatymo projekto. Be to, G. Nausėda gegužę sveikino anti-LGBTQ+ akcijos - šeimų gynimo maršo - dalyvius. 

Šiuo metu G. Nausėda vengia kalbėti šia tema. Jis nesileidžia į susitikimus ir su Seimo nariu Tomu Vytautu Raskevičiumi, kuris su prezidentu siekia aptarti LGBTQ+ lygiateisiškumo klausimus, Partnerystės įstatymo projektą, kuris dar nepasiekė Seimo salės, nors anksčiau tą buvo žadama padaryti rudens sesijos metu.
Naujesnė Senesni