Vilniaus savivaldybė pateikė per 1 tūkst. eurų ieškinį A. G. Astrauskaitei

Daugiau nei 1 tūkst. eurų - tiek Vilniaus miesto savivaldybė prašo teismo priteisti iš vilnietės Astros Genovaitės Astrauskaitės po to, kai ši rugpjūčio mėnesį suorganizavo riaušėmis pasibaigusį protestą, kuriame buvo keikiami homoseksualūs žmonės, kritikuojama pandemijos valdymo priemonės, skiepai nuo COVID-19 vadinti nuodais.

A. Genovaitė Astrauskaitė | „Facebook" nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Savivaldybė iš pradžių su skandalingąja protestuotoja mėgino susitarti geranoriškai ir pateikė sąskaitą už neišvežtas šiukšles po mitingo, tačiau vilnietė apmokėti tvarkymo išlaidas atsisakė.

Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme turėjo būti surengtas posėdis, tačiau jis neįvyko. Kaip praneša BNS, jo nagrinėjimas nukeltas 2022-ųjų sausiui.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Paulius Vaitekėnas teigė, kad rugpjūčio 10-ąją mitingą, pasibaigusį riaušėmis, organizavę asmenys neįvykdė savo įsipareigojimų, kadangi nesutvarkė teritorijos ir neišvežė šiukšlių.

Anot P. Vaitekėno, Vilniaus miesto savivaldybė dėl tokio neatsakingo mitingo organizatorių elgesio pati turėjo organizuoti aplinkos tvarkymą savo lėšomis ir kreiptis į UAB „Mano aplinka".

Tiesa, pati A. G. Astrauskaitė teigia, kad aplinką sutvarkė, šiukšlių po mitingo nebuvo.

O štai policijos atstovai pabrėžia, kad nors atliekų po mitingo ir nebuvo matyti, tačiau palikti plakatai, kitos per renginį naudotos priemonės, pavyzdžiui, inscenizuotos kartuvės.

A. G. Astrauskaitei policijos pareigūnai jau yra pritaikę administracinę atsakomybę už pažeidimus per jos organizuotus mitingus. Vilnietė buvo nubausta 370 eurų bauda už tai, kad mitingą organizavo nesilaikydama tinkamo atstumo - 75 metrų nuo Seimo. Be to, atsakomybė jai taikyta ir dėl nelaiku baigto mitingo bei nesurinktas šiukšles. 

A. G. Astrauskaitė dėl baudos kreipėsi į teismą ir prašo ją panaikinti. Vilniaus miesto apylinkės teisme byla dėl to pradėta nagrinėti lapkritį. 

Jarmo.net primena, kad rugpjūčio 10-ąją įvykęs mitingas virto riaušėmis, jo metu sužaloti žmonės. Iš viso įtarimai dėl riaušių pareikšti jau 91 asmeniui.

A. G. Astrauskaitė yra pamėgusi organizuoti įvairius prieš pandemijos valdymą nukreiptus protestus. Tačiau ne ką mažiau buvusią lietuvių kalbos mokytoją domina ir anti-LGBTQ+ veika. 

Moteris nevengia vartoti homoseksualius asmenis įžeidžiančių žodžių, o taip pat rugsėjo 4-ąją šmėkščiojo Kaune organizuotose LGBTQ+ eitynėse, prieš jos dalyvius demonstravo kryžių.
Naujesnė Senesni