Pranzūzijoje - neregėtas teismo sprendimas: mėlynės ir pagalbos šauksmas - ne smurto įrodymai

Prancūzijoje - beribis pasipiktinimas teismo sprendimu, kai buvo išteisintas olimpinės čempionės Margaux Pinot partneris Alainas Schmittas. Vyras buvo kaltintas smurtu prieš moterį namuose. Teisėjas nemanė, kad mėlynės ant moters veido yra pakankamas smurto įrodymas. Beje, skeptiškai teisme buvo pažvelgta ir į kaimynų liudijimą, jog moteris šaukėsi pagalbos.

Išteisintas olimpinės čempionės Margaux Pinot partneris Alainas Schmittas, nors ant moters kūno matyti akivaizdūs sužalojimai | Twitter nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Kaip rašo lrt.lt, 27-erių dziudo imtynininkė, kuri olimpine čempione tapo Tokijuje vykusiose žaidynėse, teigia, jog buvo sumušta, o smurto protrūkio metu išsigandusi ir dėl savo gyvybės.

Moteris pasakojo, kad A. Schmittas jai sudavė, parvertė ant grindų, tuomet daugybę kartų smūgiavo, daužė į grindis galvą, mėgino ją pasmaugti.

Tuo metu vyras teisme kaltinimus vadino melagingais.

Moteris ištrūko iš savo buto ir nuskubėjo pagalbos pas kaimynus. Iškviesti policijos pareigūnai vyrą sulaikė.

Valstybės kaltinimą palaikantis prokuroras 38-erių A. Schmittui reikalavo lygtinės 1 metų laisvės atėmimo bausmės, tačiau teisėjas nusprendė, kad tam, jog kaltinimai būtų pripažinti pagrįstais, „nepakanka įrodymų“.
Po žiauraus užpuolimo sportininkė socialiniame tinkle „Twitter" paskelbė savo fotografiją, kurioje aiškiai matyti sužalojimai, mėlynės po akimi, kraujosruvos ir guzai.

„Kraujas ant mano namų grindų. Ko dar trūko? Gal mano mirties? Greičiausiai tik dziudo mane išgelbėjo, tad aš dabar labai galvoju apie moteris, kurios negali apsiginti“, – sportininkę cituoja lrt.lt

Tuo metu spaudos konferencijoje A. Schimttas kaltinimus ne tik pavadino melagingais, bet ir apkaltino Margaux Pinot konflikto išprovokavimu. Esą tai ji smogė, stumdėsi, dėl ko pora atsitrenkė į radiatorių, sieną.

M. Pinot pasakojo visiškai kitaip. Pasak moters, A. Schimttas griebė ją už plaukų, nuvertė ant žemės, atsistojo virš jos, trankė, o vėliau mėgino smaugti. Moteris po kiek laiko paspruko.


Teismo sprendimas visoje Prancūzijoje sukėlė pasipiktinimo bangą. Prancūzijos dziudo federacijos prezidentas Stephane Nomisas ir prancūzų dziudo žvaigždė Clarisse Agbegnenou sakė, kad yra sukrėsti teismo sprendimo.

Sportininkai palaikymą išreiškė ir Prancūzijos sporto ministrė Roxana Maracineanu, o taip pat - ir šalies dziudo superžvaigdžė Teddy Renieras. Paramą prancūzei deklaravo ir olimpinį čempionas Teddy Rineris, .

Prokurorai ketina skųsti išteisinamąjį nuosprendį aukštesnės instancijos teismui.

Tuo metu M.Pinot advokatas Rachidas Madidas sakė, kad sieks „šiuo atveju ištaisyti“ padėtį ir surinkti papildomos informacijos apeliaciniam skundui pagrįsti.
Naujesnė Senesni