Seime nuskambėjo pasaka apie dviejų princų meilę: parlamentarai primena apie galiojantį „gėjų propagandos" įstatymą, tačiau artimiausiu metu jo keisti neketinama

Penktadienį visame pasaulyje minint Tarptautinę žmogaus teisių dieną, Lietuvos parlamente nuskambėjo pasaka iš šviesaus atminimo rašytojos Neringos Dangvydės knygos „Gintarinė širdis", kuri išleista 2013 metais, bet po kelių mėnesių tuomet dar veikusio Lietuvos edukologijos universiteto buvo pavadinta „angažuota homoseksualizmo propaganda“ ir išimta iš prekybos. 

„Facebook" nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Neringos pasakų knyga, prisidengiant Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymu, buvo cenzūruota. Jos kova už teisę būti savimi šiuo metu yra nukeliavusi iki Europos Žmogaus Teisių Teismo. Niekas nežadėjo, kad žmogaus teisių kelionė bus lengva. Neringa šios kelionės tikslo pasiekti nespėjo, nes 2020 metais turėjo išeiti. Tęsti šią kelionę liekame mes, nes Neringa buvo mūsų politinės bendruomenės narė“, – sako Tomas Vytautas Raskevičius, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas, rašoma Laisvės partijos pranešime.


„Facebook" nuotr.


Laisvės frakcija praneša, kad jos nariai Seimo Kovo 11-osios salėje suteikė savo balsus Neringos „Pasakai apie karalaitę, batsiuvio dukterį ir dvylika brolių, lakštingalomis giedančių“.

„Neringa Dangvydė, vaikų literatūros autorė ir kritikė, 2014 metais publikavo pasakų knygą „Gintarinė širdis“. Šios knygos pasakos byloja apie mūsų visuomenėje egzistuojančią įvairovę – dvi iš septynių knygoje esančių pasakų kalba jausmus tarp tos pačios lyties žmonių", - pažymi Laisvės partijos atstovai.

Jarmo.net primena, kad Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymas numato, kad „neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi daranti viešoji informacija" yra ta, „kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata".

Dėl šio įstatymo nuostatos pakeitimo diskutuojama jau ilgą laiką, tačiau Seime taip ir neatsiranda politinės valios pakeisti punktą, dėl kurio jis pramintas „gėjų propagandos" įstatymu. Imtis pokyčių nenumatoma ir artimiausiu metu.

Naujesnė Senesni