Teatre ieškoma perspektyvų, kurias gali suteikti LGBTQ+ bendruomenė

LRT KLASIKOS laidoje „Performansas“ festivalio „Sirenos" meno vadovė Kristina Savickienė teigė, kad teatre yra jaučiamos visuomenėje vyraujančios nuotaikos, tad į dienos šviesą vis labiau beldžiasi ir žmogaus teisių klausimai. Ieškoma perspektyvų, kuriuos gali suteikti LGBTQ+ bendruomenė.

Kristina Savickienė | Nuotraukos šaltinis: sc.bns.lt


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Anot jos, pasaulyje keičiasi vertybės, tad kai kurie žmonės, ypač sovietmečiu augusi ir brendusi karta jas priima sunkiau. Nepaisant to, judama į priekį visoje Europoje. Teatruose nebepasirodo režisierių, apkaltinamų nederamu elgesiu, spektakliai, atšaukiamos parodos tų menininkų, kurie įsivelia į skandalus. 

Meno festivalių rengėjai, pasak K. Savickienės, atsižvelgia į tai, kas auditorijai gali būti svarbu, tad stengiamasi užtikrinti lygybę, parodyti įvairovę.

„Tarptautinėje scenoje, visoje Europoje intensyviai ieškoma kitokių balsų, moteriškų perspektyvų, tų perspektyvų, kurias gali suteikti LGBTQ bendruomenė. 50-mečio baltaodžio vyro balsas tampa kur kas mažiau įdomus, tiesiog mes jo labai daug matėme ir girdėjome per ilgus dešimtmečius.

Manau, kad formuodami programą festivaliai labai aktyviai taiko įvairovės principus tiek lyties, tiek rasės ar tautybės prasmėmis. Čia atsiranda sudėtingų problemų, nes žinoti kiekvienoje šalyje kuriančias jaunas moteris yra daug sudėtingiau negu savo karjeroje įsibėgėjusius vyrus kūrėjus. Kiekvienam programos formuotojui reikia įdėti daugiau pastangų, kad atsirastų labiau subalansuota programa“, – laidoje „Performansas“ kalbėjo K. Savickienė, rašo lrt.lt


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni