Konservatoriams nepalaikant Laisvės partijos iniciatyvų, ši brūkšnių brėžti neketina: „Būtų nevalstybiška"

„Bandė apsižioti daugiau nei gali", – štai taip konservatorių flangui priklausantis Paulius Saudargas įvertino laisviečio, Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus pastangas praėjusiais metais pateikti Partnerystės įstatymo projektą. Koaliciją sudarę laisviečiai, konservatoriai ir liberalai vieningos pozicijos vertybiniais klausimais neturi. Tačiau Laisvės partijos atstovas Vytautas Mitalas kol kas priekaištauti koalicijos partneriams nesiryžta.

T. V. Raskevičius, P. Saudargas ir V. Mitalas | Jarmo.net koliažas (VU TSPMI ir Seimo kanceliarijos nuotr.)


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Dalis opozicinių partijų džiūgauja, kad praėjusiais metais pavyko teikimo metu atmesti Partnerystės įstatymą, pasipriešinti alkoholio prekybos laisvinimams, o taip pat ir mažo kiekio narkotikų dekriminalizavimui.

Tiesa, džiaugiasi ne tik opozicinių, bet ir dalis valdančiųjų partijų atstovai. Ne visi jų balsavo už Laisvės partijai svarbius įstatymų projektus.

P. Saudargas portalui lrytas.lt teigė, kad praeityje jau įvykę balsavimai aiškiai rodo, jog ir kitos Laisvės partijos idėjos pasmerktos žlugti. Anot P. Saudargo, nepavyks įteisinti tos pačios lyties asmenų partnerystės bei dekriminalizuoti mažo kiekio narkotikų turėjimą. 

„Mano galva, vykęs balsavimas buvo labai aiškus indikatorius, kad T.V.Raskevičius savo politikai neturi palaikymo šiame Seime. Jo konfigūracija labai aiški – šiai politikai nėra daugumos palaikymo. Jeigu jau nepraėjo smurtas lyties pagrindu, tai nebus įteisinta ir tos pačios lyties partnerystė. T.V.Raskevičius, kaip visada, bandė apžioti daugiau nei gali“, – portalui lrytas.lt sakė P. Saudargas.

O štai premjerė Ingrida Šimonytė tik dar kartą pabrėžia – konservatorių partijai nereikėtų priekaištauti dėl Laisvės partijos atmestų iniciatyvų, kadangi koalicija sutarė, jog dėl kai kurių klausimų partnerių nuomonės skirsis.

Anot jos, negalima tikėtis, kad visa TS-LKD balsuos už Partnerystės įstatymą.

Tačiau Laisvės partija, nesulaukianti iš koalicijos partnerių palaikymo, kol kas priekaištauti konservatoriams bijo – esą tai nevalstybiška.

„Apie brūkšnius dabar kalbėti man atrodo būtų nevalstybiška. Ir tų diskusijų aš taip lengvai į viešumą nenorėčiau perkelti šiuo metu. Kol kas dirbame, diskutuojame ir labai tikimės, kad ta ateitis bus šviesesnė“, – tikina V. Mitalas, rašo lrt.lt

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni