Ant LGBTQ+ žmonių tulžį liejantis Donatas pasirinko emigruoti į šalį, kurioje vienalytės poros gali susituokti

Dalis į svečias šalis emigruojančių lietuvių trokšta ekonominės gerovės, tačiau pripažinti kitų žmonių lygybės neketina. Nors kuria savo gyvenimus šalyse, kuriose žmonių lygybė užtikrinama kur kas labiau nei Lietuvoje, kai kurie emigrantai piktinasi, jog lygybės siekia ir tautiečiai, likę Lietuvoje. Vienas jų – Norvegijoje gyvenantis Donatas B., nusprendęs išplūsti influencerį Naglį Bierancą po to, kai jis savaitgalį vykusių apdovanojimų M.A.M.A metu ant scenos pasibučiavo su mylimuoju, fotografu Luku Griciumi. Vyrui nepatiko, jog esą LGBTQ+ pora viešai demonstruojasi.

Asociatyvi unsplash.com nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

N. Bieranco ir L. Griciaus bučinys sukėlė audrą internete. Vieni džiaugėsi, kad LGBQ+ bendruomenė vis labiau drąsėja, o kiti teigė nežinantys, kaip savo vaikams paaiškinti dviejų vaikinų meilę. „Jeigu negalite paaiškinti vaikams elementarių dalykų, tai gal neauginkite tų vaikų", – vis garsiau atšaunama pastariesiems.

Asociatyvi Sophie Emeny/Unsplash nuotr.


Pirmadienį jarmo.net rašė apie istoriją, kai prieš metus N. Bierancą palaikiusi plaukų stilistė Rasa Paulauskaitė po išvysto vaizdo televizijos ekrane nuomonę pakeitė, influencerį „Instagram" žinutėse iškoneveikė ir įžeidinėjo. Moteris teigė buvusi išprovokuota ir nesanti nusiteikusi prieš homoseksualius asmenis. Plačiau apie šią istoriją skaitykite štai čia: Naglį Bierancą išpravardžiavusi plaukų stilistė: „Aš nesu homofobė”

Naglis Bierancas | Stop kadras


O štai antradienį N. Bierancas paviešino dar kelias žinutes, gautas socialiniame tinkle „Facebook". Momentinėse ekrano kopijose matyti, kad Donatu B. prisistatantis vyras, teigiantis, kad gyvena Norvegijoje, plūdo garsenybę, vartojo necenzūrinius žodžius, homoseksualumą lygino su pedofilija.

Influenceriui paviešinus Donato B. siųstas žinutes, šis pasipiktino: (kalba netaisyta) „Gaideli viesini komentarus?"



N. Bierancas pastebėjo, kad Norvegijoje, kurioje jo nekentėjas gyvena, tos pačios lyties santuokos įteisintos dar 2009 metais.

„O Donatas žino, kad ten kur gyvena jau nuo 2009 m. galima tos pačios lyties žmonių santuoka? Jie taip pat turi lygias galimybes įsivaikinti, o lezbietės turi teisę į pagalbą susilaukti vaikų dirbtinio apvaisinimo būdu.. Turiu nuvilti, neįdomūs man nei jo, nei kažkieno kito vaikai.. Panašu, kad tulžim ne ta kryptimi vemia (kalba netaisyta, – jarmo.net)", – savo „Facebook" paskyroje rašė N. Bierancas.

Į įrašą sureagavo ir buvęs LGBTQ+ teisių aktyvistas, Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius. „Liūdna, kad Tau reik braidyt po šitą mėšlyną. Labai gerai, kad žinutes viešini, galime drauge iš jų juoktis, nes meilė stipresnė už neapykanta! Laikykis ir ačiū!", – rašė jis komentarų skiltyje.

„Dažniausiai tokie Donatai Norvegijoje mažai domisi, kas vyksta šalyje, kurioje gyvena, dažnu atveju nemoka kalbos, nesidomi nei kultūr,a nei jų politika. Ignoruoja tą faktą ir aplinką, kur gyvena. Nėra ko labai pykt ant vargšo marozo, kuris užsikonservavo savo burbulėlyje", - savo įžvalgomis dalijosi kita komentatorė.

Su Donatu D. portalui jarmo.net susisiekti nepavyko – vyras į žinutes socialiniuose tinkluose neatsakė. Situacijos nebuvo linkęs komentuoti ir N. Bierancas. 


Po kitu įrašu, kuriame paskelbtoje nuotraukoje N. Bierancas ir L. Gricius matyti susikibę rankomis ir žingsniuojantys į M.A.M.A apdovanojimus, žinoma tinklaraštininkė ir feministė Beata Tiškevič rašė: „Nagli, jūs su Luku vykdot nuostabiausią socialinę misiją dabar Lietuvoj. Galėtumėt gi ramiai sau gyvent, nesukt galvos, bet aš matau, kad jums rūpi ir visos LGBT+ bendruomenės Lietuvoje situacija. Tai yra labai kilnu ir jautru. Jūs labai gražiai ir drąsiai reprezentuojate tuos, kurie šiandien tyli, nedrįsta ir negali būti savimi. Jūs labai daug ką keičiat, drąsinat ir įkvepiat. Labai dėkoju ir džiaugiuosi už nuostabią jūsų meilę".


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net


Naujesnė Senesni