Mitalas: Partnerystės įstatymas bus teikiamas išsprendus karo Ukrainoje ir nacionalinio saugumo stiprinimo klausimus

Laisvės frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas teigia, kad Partnerystės įstatymas parlamente bus teikiamas tada, kai bus išspręsti aktualiausi ir skubiausi klausimai, susiję su nacionalinio saugumo stiprinimu ir situacija dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje.

Laisvės frakcijos atstovai Seime | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Žinių radijui“ politikas teigė, kad Laisvės partija tai jau aptarė su koalicijos partneriais konservatoriais bei liberalais.

„Mes savo koalicijos partneriams ir visiems, kurie norėjo girdėti, buvome pasakę labai aiškiai: kolegos, mes tikrai Seimo darbotvarkės dabar neimsime iš Ukrainos reikalų, mes visi suprantame, kad jeigu yra įstatymai, kurie yra svarbūs ir greiti spręsti dėl pagalbos Ukrainai, dėl Lietuvos nacionalinio saugumo, tai tą darysime ir kažkokiais kitais platesniais klausimais dabar nebandysime to balanso pakeisti“, – patikino V. Mitalas, skelbia naujienų agentūra ELTA.

Laisvės frakcijos seniūnas teigė paraginęs koalicijos partnerius gerbti Partnerystės įstatymo pakartotinį teikimą.

Tomas Vytautas Raskevičius, Aušrinė Armonaitė ir Vytautas Mitalas | Seimo kanceliarijos nuotr.


„Bet kada mes tuos neplanuotus darbus išspręsime, kada visi sutiksime, kad tie neplanuoti darbai yra pasiekę tam tikrą savo stadiją ir grįšime prie planuotų darbų sąrašo, tai prie planuotų darbų sąrašo mes (Partnerystės įstatymą – jarmo.net) esame suplanavę, tai būkite geri, kolegos, gerbkite“, – sakė jis.

Seimo pavasario sesijos darbų programoje numatyta, kad Partnerystės įstatymo projektas turėtų būti svarstomas kovą-birželį.

Jarmo.net primena, kad antradienį Seimas atmetė Lietuvos regionų frakcijos atstovės Agnės Širinskienės pasiūlymą Partnerystės įstatymą išbraukti iš pavasario sesijos darbų programos.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni