Seimo nariams siunčiamas žinutes Raskevičius vadina minkštąja Kremliaus galia

Anti-LGBTQ+ veikėjai nusprendė atakuoti įstatymų leidėjus žinutėmis telefonu. Jose – raginimai priešintis tos pačios lyties asmenų partnerystės įteisinimui.

Laisvės frakcija Seime | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Valdantieji žada, kad Partnerystės įstatymo projektas bus svarstomas šioje Seimo pavasario sesijoje, nors prieš metus pirmąkart teikiant įstatymą jis atmestas. Prasidėjus vadinamojo šeimų maršo akcijoms, kuriose mitinguotojai nevengdavo prieš LGBTQ+ asmenis nukreiptų necenzūrinių žodžių, prieš Partnerystės įstatymą pasisakantys politikai dėstė, kad esą dabar LGBTQ+ temai nėra laikas – pandemija svarbiau. Tačiau COVID-19 sukeltoms problemoms nuėjus į antrą planą po to, kai Rusija pradėjo karą Ukrainoje, anti-LGBTQ+ politikai mėgina aiškinti, kad su Partnerystės įstatymo projektu reikėtų palaukti dėl to, nes esą kur kas svarbiau – saugumas, gynyba.

Panašu, kad tuo, jog žmogaus teisės nėra svarbios karo akivaizdoje, patikėjo ir dalis rinkėjų. Dalis jų ėmėsi priemonių, kuriomis siekia paveikti Seimo narių sprendimus parlamento salėje.

„Minkštoji kremliaus galia: maršistai Seimo nariams siuntinėja sms‘us su ultimatumais išbraukti Partnerystės įstatymą iš Seimo darbotvarkės“, – trečiadienį paskelbė Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius, kuris yra vienas iš lyčiai neutralaus Partnerystės įstatymo rengėjų.

Parlamentaro paviešintoje žinutėje matyti tekstas, kurio siuntėjas reikalauja neratifikuoti moterų teisių apsaugą užtikrinančios Stambulo konvencijos, nepriimti partnerystės. Užsimenama ir apie Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymą, kurio viena nuostatų nukreipta prieš tokį turinį, kuria tariamai niekinamos šeimos vertybės.



Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni