Po Širinskienės pasiūlymo Raskevičius kreipėsi į Seimo etikos sargus: kaltina bandymu nukreipti dėmesį nuo Kremliaus agresijos

Seimo narys, Laisvės frakcijos atstovas Seime Tomas Vytautas Raskevičius pranešė ketvirtadienį kreipęsis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl „valstieties“ Agnės Širinskienės elgesio. Politikė registravo Seimo pavasario sesijos darbų programai pasiūlymą išbraukti Partnerystės įstatymą. „Laisvietis“ įsitikinęs, kad tokiu būdu A. Širinskienė ne tik mėgina riboti jo mandatą, bet ir nukreipti dėmesį nuo Kremliaus agresijos Ukrainoje.

Jarmo.net koliažas (Seimo kancerliarijos ir freepik.com nuotr.)

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

T. V. Raskevičius įsitikinęs, kad jam yra specialiai mėginama trukdyti.

Ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad Seimo narės Agnės Širinskienės veiksmai, teikiant pasiūlymą dėl Partnerystės įstatymo projekto išbraukimo iš Seimo pavasaros sesijos darbų programos, ne tik nėra suderinami su Konstitucijos ir Seimo statuto nuostatomis, bet ir galimai siekia nukreipti visuomenės dėmesį nuo Kremliaus agresijos Ukrainoje.

„Manau, kad tokie Seimo narės veiksmai yra mažų mažiausiai neetiški, todėl dėl to kreipiausi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją. Manau, kad Širinskienės siūlymai išbraukti mano teikiamus projektus iš Seimo sesijos darbų programos riboja mano Seimo nario mandatą ir kliudo man dirbti mano tiesioginį darbą. Būtent, darbą, kad Lietuvoje būtų daugiau laisvės ir mažiau putiniškos ideologijos ir kremliaus propagandos“, – savo „Facebook" paskyroje aiškino politikas.

Jis kritiškai įvertino tiek A. Širinskienės, tiek ir „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio pasisakymus, kad esą dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje partnerystę svarstyti ne laikas, neva tai skaldys visuomenę.

„Tipo ne laikas, susiskaldymas, visuomenė nepritaria, reik susiturėti. Per visus kanalus ištransliuoja, kaip čia ji gudriai sugalvojo, renka Seimo narių parašus, Raskevičių viešai lygina su Leninu, ugnies į žibalą įmeta ir Ramūnas (Karbauskis, - jarmo.net), kuris ne taip jau seniai agitavo referendumui prieš NATO. Maršistai klykia, rašo elektroninius laiškus Seimo nariams, eina ir sms‘ai į tarnybinius telefonus“, - skelbia T. V. Raskevičius.

Vienas iš Partnerystės įstatymo rengėjų dėstė, kad prokremliškos jėgos šiuo metu naudojasi žmogaus teisių tema tam, jog Lietuvoje pasėtų nesantaiką.

„Prasidėjus karui Ukrainoje, Laisvės partija sąmoningai neeskalavo savo planų dėl Partnerystės įstatymo projekto, nors tai ir yra vienas iš esminių mūsų politinės programos punktų. Puikiai suprantame, kad prokremliškoms jėgoms taip ir niežti išnaudoti žmogaus teisių klausimus vidinėms nesantaikoms ir suskaldymui didinti. Bet čia į sceną žengia ponia Agnė“, – pabrėžė politikas.

Seimas ketvirtadienį svarstė pavasario sesijos darbų programą. Opozicijoje esantys Seimo nariai aiškino valdantiesiems, kad Partnerystės įstatymo projekto šį pavasarį parlamentas neturėtų svartstyti. 

„Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija kreipiasi į valdančiuosius, į „laisviečius“, Liberalų sąjūdį – susilaikykite nuo įstatymų projektų, kurie priešina visuomenę. Dar treji metai likę.

Mes suprantame, kad jums tam tikri klausimai – Stambulo konvencija, Partnerystės įstatymas, narkotikų dekriminalizavimas – jūs tikrai juos teiksite. Bet labai prašome, šioje sesijoje susilaikykime nuo šių įstatymų. Ar pamiršote, kaip jie priešina visuomenę? Tokios pačios kovos bus parlamente, jei teiksite įstatymus šioje sesijoje“, – tvirtino „valstietis“ Dainius Gaižauskas, rašo lr.lt

Liberalas Eugenijus Gentvilas prabilo apie laiškus, kuriais buvo raginama išimti Partnerystės įstatymo projektą iš darbotvarkės. 

„Tai, ką jūs siūlote išbraukti, <...> skamba tuose laiškuose. Ko gero šiandien bus pasiūlymai išbraukti partnerystę, Stambulo konvenciją, narkotikų dekriminalizavimą ir kitus dalykus.

Žiūrėkite, mes galime pradėti kapotis. Tada mes, valdančiųjų atstovai, sakysime, kad braukime visus opozicijos projektus ir nelieka akmens ant akmens. Mes taip nedarysime, bet parodėme, kad balsų daugumą turėtume ir galėtume taip bjauriai pasielgti. Bet nesielgsime, nes laikomės kitokios nuostatos“, – taip kalbėjo E. Gentvilas ir pabrėžė, kad reikia leisti projektus pateikti, o dėl jų Seimas apsispręs balsuodamas. 

Seimas dėl pavasario sesijos darbų programos galutinai nuspręs ateinantį antradienį.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni