Sprogimas Charkove pražudė LGBTQ+ aktyvistę Elyą Šemur

Sprogimas pražudė LGBTQ+ bendruomenės aktyvią narę, Kyjive ir Charkove vykusių „Pride“ eitynių savanorę Elyą Šemur, ketvirtadienį pranešė Ukrainos LGBTQ+ teisių organizacija „KyivPride“.

Elvira Šemur | „KyivPride“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vladimiro Putino pradėtas karas Ukrainoje jau pasiglemžė tūkstančius civilių. 

Liūdna žinia pasidalijo Ukrainos LGBTQ+ aktyvistai. „KharkivPride and KievPride savanorė Elya Šemur žuvo po Charkovo regioninės savivaldybės administracijos bombardavimo. Nuoširdi užuojauta artimiesiems ir draugams. Prakeiktas Putinas ir jo žmonės, kurie žudo civilius ukrainiečius. Ilsėkis ramybėje Eli ir visi žuvusieji nuo Rusijos fašistų rankų“, – rašoma „KyivPride“ pranešime. 

„The New York Times“ skelbia, kad raketa tiesiai prieš Charkovo regiono administracijos pastatą sprogo kovo 1-ąją. Įspūdingas statinys pagrindinėje miesto aikštėje buvo suniokotas. 


Charkovas – antrasis pagal dydį Ukrainos miestas, kuriame Kremliaus armija vos po invazijos į Ukrainą pradėjo kruvinus išpuolius. Negalėdama perimti miesto kontrolės, armija ėmė be skrupulų jį naikinti. Panašių veiksmų ji ėmėsi ir Mariupolyje, Mykolave bei kituose miestuose. 

Rusija atakavo Charkovą artilerija ir raketomis mažiausiai 13 dienų. Pastaruoju metu išpuolių padaugėjo būtent naktį. Dauguma Charkovo gyventojų yra rusakalbiai. Tuo metu V. Putinas aiškina siekiantis išvaduoti Ukrainą, tačiau jo armijos atakuojamo miesto daugelis gyventojų yra etniniai rusai. Panašu, kad V. Putinas „išvadavimą“ įsivaizduoja kaip nekaltų civilių žūtis.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni