J. Sejonienė įsitikinusi, kad Partnerystės įstatymas Lietuvoje – būtinas

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė Seime Jurgita Sejonienė sako, kad Lietuvai Partnerystės įstatymas – būtinas.

Jurgita Sejonienė | Seimo kanceliarijos/Džojos Gundos Barysaitės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Parlamento Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė praėjusią savaitę žurnalistams teigė besidžiaugianti tuo, kad Partnerystės įstatymo projektas, numatantis sureguliuoti ir tos pačios lyties asmenų porų santykius, liko pavasario sesijos darbotvarkėje.

„Daug diskusijų sukėlė pavasario sesijoje esantys kontraversiški projektai, pavyzdžiui, Partnerystės įstatymo. Džiaugiuosi, kad jį pavyko išlaikyti bent jau darbotvarkės programoje, nes tai svarbu mūsų koalicijos parneriams. Sutinku, kad partnerystės įstatymas mūsų šaliai yra būtinas ir jį palaikau. Norėčiau tikėti, kad seksis jį priimti, žinoma, tai nėra lengva, nes opozicija prieš“, – leidiniui „Lietuvos sveikata“ kovo pabaigoje pareiškė politikė.

Jarmo.net primena, kad Seime buvo užvirusios aršios diskusijos dėl Partnerystės įstatymo likimo pavasario sesijos programoje. Lietuvos regionų frakcijos atstovė Agnė Širinskienė pasiūlė šį klausimą išbraukti, kadangi, anot jos, jis skaldo visuomenę, o to dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje nereikėtų. Tuo metu vienas įstatymo rengėjų Tomas Vytautas Raskevičius atšovė, kad visuomenę skaldo ne LGBTQ+ bendruomenei svarbus įstatymas, o pati A. Širinskienė. Seimas Lietuvos regionų frakcijos narės pasiūlymą galiausiai atmetė.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni