Tauragės meras – Liberalų sąjūdžio nariams: „Homofobija yra itin tingių politikų mėgstamiausia tema“

Šeštadienį įvykusiame Liberalų sąjūdžio suvažiavime į partiečius kreipęsis Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas teigė, kad politikai, kurie tariamai pasisako už tradicinės šeimos vertybes, dažniausiai tiesiog yra nusiteikę prieš LGBTQ+ asmenis, praneša naujienų agentūra ELTA.

Dovydas Kaminskas | Nuotraukos šaltinis: https://www.facebook.com/dovydas.kaminskas.7


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tauragės rajono meras akcentavo, kad regionuose itin svarbu užtikrinti saugią aplinką visoms šeimoms.

„Mums rūpi, kad miestai ir regionai būtų patrauklūs gyventi šeimoms. Čia kalbame, kad visoms šeimoms. Regionai turi būti patrauklūs visoms šeimoms. Nėra nei vieno žmogaus Lietuvoje, kuris nebūtų už tradicinę šeimą“, – sakė D. Kaminskas.

Pasak Tauragės rajono mero, tik tvirti religiniai įsitikinimai gali būti vienintelis pakankamai pagrįstas pasiteisinimas, kodėl politikai gali nebalsuoti už tos pačios lyties asmenų santykių reglamentavimą.

Anot D. Kaminsko, kitais atvejais pasisakymai prieš LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumą rodo politinio nuoseklumo stygių.

„Jeigu politikas nebalsuoja dėl to, kad jo neišrinks kitą kadenciją ar kitais metais, tai jau yra problema. Tai rodo, kad nėra integralumo“, – tikino jis, rašo ELTA.

„O homofobija yra itin tingių politikų mėgstamiausia tema. Tokių, kaip Gražulis. Tai tiesiog yra baimės kūrimas gyventojams, kurie iki galo tų baimių galbūt nesupranta“, – aiškino D. Kaminskas.

Taip pat skaitykite:

2021 metais LRT užsakymu „Norstat“ atlikta apklausa parodė, kad priešiškumu Partnerystės įstatymui išsiskiria Tauragė – čia įstatymui pritaria 8 proc. gyventojų, nepritaria – 83 proc., rašo portalas lrt.lt

Jarmo.net primena, kad šios savaitės pradžioje valdantiesiems pristačius Civilinės sąjungos įstatymo projektą, kuriuo būtų reglamentuojami tos pačios lyties porų santykiai, dalis opozicijos šiam įstatymui teigia nepritarianti ir aiškina, kad neva LGBTQ+ teisių klausimas skaldo visuomenę Rusijos karo Ukrainoje akivaizdoje. O tuo metu koalicijos partneriai tikina, kad naujas Civilinės sąjungos įstatymo projektas – tai kompromisinis variantas, kuris buvo parengtas atsižvelgus į visuomenėje vyraujančias nuotaikas bei dalies Seimo narių pageidavimus.

Praėjusių metų Seimo pavasario sesijoje prieš Partnerystės įstatymo projektą balsavo Liberalų sąjūdžio atstovai Jonas Varkalys ir Juozas Baublys, o Viktoras Pranckietis nusprendė susilaikyti. Liberalas Ričardas Juška balsavime iš viso nedalyvavo.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni