Socialinės darbuotojos iš Kelmės komentaras šokiravo: išsityčiojo iš LGBTQ+ jaunuolių, iškeiktų P. Gražulio

Viešojoje erdvėje plinta šokiruojantis Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centro darbuotojos komentaras. Jame moteris ragina LGBTQ+ asmenis pasiimti „šautuvą į rankas“ ir teigė, kad ją juokina Petro Gražulio išpuolis prieš LGBTQ+ bendruomenę.

Momentinė ekrano kopija


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Sujuokino iki ašarų,pamanykit pravirkdė šautuvą į rankas ir tegul mokosi Tėvynę ginti“ (kalba netaisyta), – štai taip ji komentavo lrytas.lt paskelbtą naujieną apie tai, kad Seime parlamentaras P. Gražulis necenzūriniais žodžiais išplūdo ir, kaip skelbiama antraštėje, „pravirkdė LGBT“ žmones.

Socialiniuose tinkluose kai kurie žmonės piktinosi tokia netolerantiška pozicija ir klausė, kaip tokį požiūrį aktyviai reiškianti darbuotoja gali dirbti Vaiko ir šeimos gerovės centre, kuris teikia vaikams ir suaugusiesiems pagalbą. Žmonės komentaruose teigė pasijutę šokiruoti perskaitę šį moters, dirbančios tokį atsakingą darbą, komentarą.

Savo feisbuko paskyroje moteris yra pati pasiskelbusi darbovietę, o jos nurodytas vardas ir pavardė sutampa su įstaigos tinklalapyje skelbiamu darbuotojų sąrašu. 

Komentaro autorė, kaip išsiaiškino jarmo.net, dirba socialine darbuotoja.

Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centro direktorė Daiva Ignotaitė portalui jarmo.net ketvirtadienį tikino, kad apie darbuotojos įrašą socialiniame tinkle sužinojo pirmą kartą iš jai paskambinusio žurnalisto.

„Aš turėčiau pasižiūrėti, aš negaliu taip sakyti dabar, iš to. Dabar aš pirmą kartą išgirdau, aš turėčiau pasižiūrėti, kas tai per žinutė, kur ji vertinta, nes aš tikrai pirmą kartą girdžiu ir turiu suprasti, apie ką eina kalba“, – darbuotojos elgesio iš pradžių vertinti nesiryžo ji. 

Tiesa, pašnekovė pažymėjo, kad centras tikrai nėra nusiteikęs prieš jokią žmonių grupę. „Mes paslaugas teikiame žmonėms, todėl prieš nieką negalime būti nusiteikę. Koks tai bebūtų žmogus, mes pagalbą turime teikti visiems“, – kalbėjo D. Ignotaitė.

Paklausta, ar Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centro darbuotojai neturi prisiėmę įsipareigojimų atsakingai veikti socialiniuose tinkluose ir nerašyti įžeidžių komentarų, įstaigos direktorė sakė negalinti sukontroliuoti to, kas vyksta feisbuke.

„Matote, feisbukas yra tokia vieta, kurios įstaigos vadovas tikrai nesukontroliuos. Aš turėčiau pasižiūrėti ir tuomet vertinti“, – tikino D. Ignotaitė.

„Žinoma, darbuotojas turi elgtis etiškai“, – pridūrė ji.

Portalui jarmo.net Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centro direktorė teigė, kad darbuotoja dirba su vaikais, o ne su suaugusiais asmenimis. Šiuo metu, tikino D. Ignotaitė, darbuotoja atostogauja. 

Ji pažadėjo situacija pasidomėti plačiau.

Jarmo.net primena, kad praėjusią savaitę, ketvirtadienį, P. Gražulis iškoneveikė į Seimą stebėti posėdžio atvykusius LGBTQ+ bendruomenės narius ir jų palaikytojus. Parlamentaras vadino juos išsigimusiais, lygino su narkomanais ir alkoholikais. Dėl šio atvejo, informuoja Vilniaus apskrities policija, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni