Nuteistas ištikimas „Respublikos“ skaitytojas: senolis siūlė šaudyti homoseksualius asmenis

Prieš Vilniaus miesto apylinkės teismą stojo senolis, kurstęs neapykantą prieš homoseksualius asmenis. Vilnietis pensininkas teisėsaugos dėmesio sulaukė po to, kai ėmė laidytis pareiškimais, jog homoseksualūs asmenys turi nusinuodyti. Be to, vyriškis taip pat skatino juos šaudyti.

Vilniaus miesto apylinkės teismas | Jarmo.net nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip liepos pabaigoje pranešė naujienų portalas alfa.lt, nuteistojo pasipiktinimą sukėlė tai, kad šiais laikais LGBTQ+ bendruomenė toleruojama, nors Sovietų Sąjungoje už homoseksualumą galiojo bausmė, numatyta Baudžiamajame kodekse.

Daug sveikatos problemų turintis vyriškis savo tulžį nusprendė išlieti internetinėje erdvėje. Senolis pasakojo, kad praėjusių metų rugsėjį, perskaitęs portalo „Respublika“ straipsnį apie eitynes, įvykusias Kaune, pajuto susierzinimą ir panorėjo išreikšti savo nuomonę. Tekstas vilniečiui itin nepatiko, nes buvo susijęs su LGBTQ+ bendruomene.

Komentarų skiltyje vyriškis homoseksualius žmones vadino išgamomis, siūlė jiems išgerti kalio cianido. Tiesa, teisme vilnietis mėgino išsisukti ir pareiškė, kad net nežinojo, koks minėtas chemikalas yra nuodingas žmonėms.

Negana to, senolis taip savo nuomonę reiškė ne kartą. Praėjus mažiau nei mėnesiui pensininkas sakė perskaitęs kitą portalo „Respublika“ straipsnį. Pastarasis jam taip pat sukėlė įtūžį. Savo emocijas vyras išreiškė besipiktindamas, jog Laisvės partija viešai toleruoja homoseksualumą, siekia apriboti žodžio laisvę į nuomonę apie seksualines mažumas, skelbia alfa.lt

Nuteistasis komentarų sekcijoje perfrazavo visuotinai žinomą posakį „Užmuši bebrą – išgelbėsi medį“ ir parašė „Nusausi *********, isgelbesi Lietuva“.

Kaip paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teisme, pykčio apimtas pensininkas namuose praleidžia daug laiko. Čia jis slaugo neįgalią mamą. Taigi, norėdamas praskaidrinti savo dienas, jis pasinėrė į internetinę erdvę.

Apklausiamas ikiteisminio tyrimo pareigūnų, kaltinamasis aiškino, jog anksčiau į straipsnius, kuriuose aptarinėjama LGBTQ+ tema, nereaguodavo. Kita vertus, jau tuomet jis nevengė žymėti pliusais arba „patiktukais“ komentarų, kuriuose pasisakoma prieš homoseksualių asmenų teises.

Kaltę pripažinusiam vyriškiui Vilniaus apylinkės teismo teisėja Dalia Ulianskaitė-Zabulionienė skyrė subendrintą 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmę ir pripažino jį kaltu dėl neapykantos kurstymo prieš asmenis, skiriamus seksualinės orientacijos pagrindu.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni