LGBTQ+ klube šūvius paleidusį užpuoliką sulaikė karo veteranas: visi patyrė mūšį ne savo noru

Buvęs armijos majoras Richardas Fierro niekuomet nemanė, kad tarnyboje įgytus kovinius įgūdžius jam teks panaudoti leidžiant laiką su šeima, o ne karo mūšio lauke. Tačiau šeštadienį vyras kartu su žmona, dukra, jos vaikinu ir šeimos draugais apsilankė Kolodaro Springse (JAV) esančiame LGBTQ+ klube „Club Q“, kuriame prieš pat vidurnaktį nuaidėjo šūviai.

Richardas Fierro | Nuotraukos šaltinis: lapancartadequintanaroo.com


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Kai tik išgirdau šūvius, griuvau ant žemės“, – sakė R. Fierro.

Net 3 kartus Irake ir kartą Afganistane tarnavęs veteranas kalbėjo, kad būdamas ant žemės pamatė vyrą su ginklu bei nusprendė jį sulaikyti, rašo cnn.com 

Šaulys tuo metu spėjo nužudyti 5 klubo lankytojus, dar 17 žmonių buvo sužeisti.

R. Fierro žiniasklaidai sakė išgyvenantis, kad dalis žmonių jau niekada negrįš namo, o kitų gyvenimai liko suluošinti.

„Mano dukra ir žmona niekada neturėjo patirti kautynių Kolorado Springse, o tą naktį visi tame pastate patyrė mūšį ne savo noru“, – neslėpdamas ašarų kalbėjo jis.

Tikėtina, kad aukų būtų buvę dar daugiau jei ne didvyriškas veterano elgesys.

„Perbėgau patalpą ir nubloškiau jį žemyn“, – pasakojo R. Fierro, sulaukęs JAV prezidento Joe Bideno skambučio ir padėkos už herojišką poelgį.

Užpuoliką nustūmus ant žemės, kitas vyriškis vardu Jamesas padėjo jį sutramdyti, numetė šautuvą toliau, jog šaulys ginklo nebepasiektų.

Tuomet R. Fierro pastebėjo, kad šaulys taip pat turi pistoletą, tad atėmė ir jį.

Pareigūnai atskleidė, kad šaulys – tai 22-erių metų Andersonas Lee Aldrichas.

Atvykus policijai ir sulaikius šaulį R. Fierro pradėjo rūpintis savo sužeistais draugais. Deja, dukters vaikinas neišgyveno. 22-erių metų Raymondas Greenas Vance'as žuvo nuo užpuoliko paleistos kulkos.

„Raymondas buvo malonus, pasiaukojantis jaunuolis, kurio prieš akis laukė visas gyvenimas“, – teigiama vaikino šeimos pranešime.

Tuo metu įtariamasis užpuolikas pirmadienį liko ligoninėje, kurioje tęstas gydymas nuo patirtų sužalojimų.
Naujesnė Senesni