Beveik pusę metų tęsiasi tyrimas dėl P. Gražulio, Seime užsipuolusio LGBTQ+ aktyvistus

Teisėsauga tęsia tyrimą dėl Petro Gražulio, Seime iškoneveikusio LGBTQ+ aktyvistus, veiksmų.

Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Gegužės mėnesį po audringos diskusijos Seimo nariai pritarė Civilinės sąjungos įstatymo pateikimui. Į Seimo rūmus stebėti posėdžio buvo atykęs ir LGBTQ+ aktyvistų būrys. Su jais nusprendė pasimatyti ir skandalingasis parlamentaras P. Gražulis.

Seimo narys aktyvistams aiškino, kad jie yra išsigimę. „Vyras sukūrė vyrą ir moterį. Ped*rastija yra blogis, homoseksualizmas yra blogis“, – kalbėjo jis.

LGBTQ+ aktyvistai dėl šio incidento kreipėsi į pareigūnus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris tęsiasi jau 6-tą mėnesį.

„Atsakydami į Jūsų paklausimą informuojame, kad ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 170 str. 2 d. yra atliekamas. Siekiant nepakenkti atliekamam ikiteisminiam tyrimui, detalesnė informacija šiuo metu neteikiama“, – nurodė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Šaltinių duomenimis, policijos pareigūnai laukia ekspertų atliekamų papildomų tyrimų išvadų.


Rugpjūčio mėnesį delfi.lt pranešė, kad Šilalės rajone gyvenanti pensininkė buvo nuteista už tai, jog viešai viename interneto puslapių žemino asmenų grupę dėl jų seksualinės orientacijos. Paaiškėjo, kad moteris užsimojo užstoti P. Gražulį ir teksto „Keiksmažodžiais plūstantis Petras Gražulis Seimo koridoriuje užsipuolė LGBT atstovus“ komentarų skiltyje parašė įžeidų ir smurtauti kurstantį komentarą.

„Gražuli, laikykis, spjauk į akis iškrypėliams – šlykštynės“, – (kalba netaisyta) buvo rašoma baudžiamąją atsakomybę užtraukusiame komentare.

Komentaro autorei skirtas laisvės apribojimas 4 mėnesiams be intensyvios priežiūros per visą šį laiką dalyvaujant elgesio pataisos programoje.
Naujesnė Senesni