FIFA uždraudė Belgijos komandai dėvėti marškinėlius su žodžiu „love“

FIFA pareikalavo, kad Belgijos futbolo komanda, dalyvaujanti Katare vykstančiame pasaulio futbolo čempionate, pašalintų arba uždengtų žodį „love“, besipuikuojantį ant komandos​ marškinėlių vidinės apykaklės.
 
Belgijos komandos marškinėliai | Nuotraukos šaltinis: footyheadlines.com


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šis prieštaringai vertinamas sprendimas priimtas prieš Belgijai ruošiantis pradinėms turnyro rungtynėms su Kanada. Rungtynės planuojamos trečiadienį.

Kaip praneša espn.com, FIFA nebuvo atvira deryboms dėl žodžio ant marškinėlių ir „kategoriškai atsisakė“ tai aptarti su Belgijos futbolo federacija. Šiuo metu futbolo komanda dar nėra apsisprendusi, ar priims FIFA reikalavimą. Belgija planavo vilkėti šiuos marškinėlius viso turnyro metu. Jei komanda sutiks su FIFA reikalavimu, jai reikės naujų marškinėlių, greitai pagamintų ir išsiųstų į Katarą.

Žinia apie draudžiamus marškinėlius pasirodė po to, kai Anglija, Velsas, Belgija, Danija, Vokietija ir Nyderlandai atsisakė sprendimo dėvėti raištį, skelbiantį „OneLove“, nes žaidėjams pagrasinta geltonomis kortelėmis 

Pasaulinė žaidėjų sąjunga FIFPRO išreiškė pasipiktinimą FIFA sprendimu nubausti žaidėjus, jeigu šie dėvėtų tokius raiščius.

„Žaidėjai turi teisę žaidimo aikštelėje ar už jos ribų išreikšti paramą žmogaus teisėms ir mes palaikysime bet kurį iš tų, kurie tam pasitelks savo platformas“, – teigiama sąjungos pranešime.

„Mes manome, kad vaivorykštės vėliava yra ne politinis pareiškimas, o lygybės patvirtinimas, taigi ir visuotinė žmogaus teisė“, – priduriama jame.
Naujesnė Senesni