FIFA atsiprašė reporterio, sulaikyto Katare dėl marškinėlių su vaivorykšte

Garsus JAV futbolo reporteris Grantas Wahlas pasidalijo patirtimi, ką teko išgyventi šiais metais Katare vykstančiame pasaulio futbolo čempionate. 2011 metais į FIFA prezidento postą kandidatavęs žurnalistas Dohos „Al Thumama“ stadione pasirodė vilkėdamas marškinėlius su vaivorykšte, juosiančia futbolo kamuolį, ir dėl to sulaukė apsauginių dėmesio.

Katare žurnalistas negalėjo įžengti į stadioną, kuriame vyko futbolo varžybos, nes vilkėjo marškinėlius su vaivorykšte | Jarmo.net koliažas


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vienas stadiono apsaugininkas iškart jį sudrausmino: „Turi persirengti marškinėlius. Tai neleidžiama“.

Nors tos pačios lyties santykiai Katare yra neteisėti, FIFA prieš čempionatą sirgalius tikino, kad jame vaivorykštės vėliavos yra laukiamos. Tačiau realybė – kitokia.


Reporteris atsisakė nusivilkti marškinius, o apie incidentą paskelbė tviteryje ir dėl to apsaugininkas atėmė mobilųjį telefoną bei sulaikė jį beveik pusvalandžiui. Žurnalisto taip pat buvo paklausta, ar jis yra iš Jungtinės Karalystės.

Anot G. Wahlo, jis buvo informuotas, kad jo marškinėliai yra „politiški“.

Įvykį pastebėjo „New York Times“ reporteris Andrew Dasas, kuris incidento metu ėjo pro šalį ir norėjo būti informuotas apie tai, kas vyksta.

Galiausiai pasirodė apsaugos vadas ir reporterio atsiprašė. G. Wahlas sakė, kad išgirdo, jog esą apsaugininkai tik nori apsaugoti jį nuo bet kokios vietinių gyventojų agresijos.

Reporterio atsiprašė iš FIFA atstovas, informuotas apie susiklosčiusią situaciją.

Žurnalistas informavo, kad į stadioną galiausiai pateko vilkėdamas vaivorykštės spalvų marškinėlius.

Parengta pagal marca.com informaciją
Naujesnė Senesni