R. Zabarauskas: „Armonaitė per mažai spaudžia savo koalicijos partnerius“

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė turėtų labiau spausti koalicijos partnerius konservatorius ir liberalus dėl Civilinės sąjungos įstatymo projekto, pareiškė LGBTQ+ bendruomenės narys ir režisierius Romas Zabarauskas.

Romas Zabarauskas | Michael Murphy photohraphy nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Viešojoje erdvėje tęsiasi diskusija dėl Seimo posėdžių salės niekaip nepasiekiančio Civilinės sąjungos įstatymo. Antradienį delfi.lt publikuotame tekste Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Juškaitė akcentavo, kad valdantieji turėtų prisiimti politinę atsakomybę už tai, kad nepavyksta įgyvendinti pažadų įteisinti partnerystę. 

Jai antrina ir R. Zabarauskas, kuris dėstė, kad politologų teiginys, jog neva Laisvės partijos kandidatus, pavyzdžiui, Tomą Vytautą Raskevičių, dalyvaujantį Vilniaus miesto mero rinkimuose, išvien rems progresyvūs rinkėjai, yra klaidinga.

Taip pat skaitykite:

„Laisvės partija pritraukė dalį savo rinkėjų žadėdami LGBT+ teisių progresą prioretizuojant santuokos ar bent partnerystės lygybę. Ne tik to nepasiekta ir vis atidėliojamas net žeminantis Civilinės sąjungos įstatymas, bet ir padaryta didžiulė žala šalies viešajam diskursui, kuris ženkliai pasviro į tamsiąją pusę“, – feisbuke trečiadienį rašė jis.


Anot R. Zabarausko, būdami opozicijoje bei rinkimų į Seimą metu Laisvės partijos politikai pasisakė už savo vertybes, o štai šiuo metu „dominuoja ekonominių naujienų sklaida ir priverstinis nuosaikumas“. Jis pabrėžė, kad „laisviečių“ atžvilgiu skriejanti kritika dažnai užgniaužiama, vyrauja emocinis smurtas. 

„Vis dėlto, negaliu džiaugtis Ingrida Šimonyte, Gabrieliumi Landsbergiu, Viktorija Čmilyte-Nielsen, kurie daro gerokai per mažai, kad įtikintų tiek visuomenę, tiek savo partijos narius šio įstatymo (civilinės sąjungos, – jarmo.net) svarba. Tuo tarpu Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė per mažai spaudžia savo koalicijos partnerius. Visi šie lyderiai viešai kalba, paversdami save aukomis ir tarsi nematydami, jog LGBT+ lietuviai mūsų valstybės kasdien yra žeminami visą Nepriklausomybės laikotarpį. Labiausiai apmaudu ir peržengia bet kokias sveikos nuovokos ribas, jog PVM mokestis tampa principingesnės diskusijos objektu, nei žmogaus orumas“, – apgailestavo R. Zabarauskas. 
Naujesnė Senesni